Afgelopen weekend was het zover, het NK badminton 2020. De Zwaluwen toppers Fredrika, Lilièn, David en Rogier hebben daaraan deelgenomen.

Op vrijdag 31 januari waren de kwalificaties van het NK. Daarin zijn de spelers goed van start gegaan. David wist de winst binnen te spelen in 3-setter, waarin de laatste set David duidelijk beter was. Rogier sleepte de winst binnen in 2-sets met 21-18 en 21-19. Fredrika en Lilièn hebben in de damesdubbel ook de winst binnen weten te slepen na een spannende 3-setter. Helaas konden Rogier en David na 3-sets de winst niet binnenslepen.

De 2e ronde van de kwalificatie was aangebroken en het niveau van de tegenstander werd steeds hoger. Rogier en David konden de winst in de mannenenkel niet binnenslepen en verloren beide in 2 sets. De damesdubbel daarentegen werd wel gewonnen door Fredrika en Lilièn, deze wedstrijd is echter niet uitgespeeld vanwege een blessure van de tegenstander. Door de winst kwalificeerden ze zich voor het hoofdtoernooi op het NK!

Op zaterdag 1 februari mochten Fredrika en Lilièn het opnemen tegen de nummer 1 geplaatste Selena Piek en Cheryl Seinen. Het koppel, de nummer 24 van de wereld, was helaas te sterk voor Fredrika en Lilièn.

bcdezwaluwen.nl