BC de Zwaluwen presteerde uitstekend tijdens de Brabantse Jeugdkampioenschappen in Waalwijk afgelopen weekend. De jeugdspelers gingen met flink wat medailles terug naar Prinsenbeek.

Als de regiocompetitie eind januari afgelopen is, begint zowel voor de senioren als voor de jeugd het toernooiseizoen. Los van het competitieteam kun je dan als fanatiek badmintonner op eigen initiatief deelnemen aan toernooien overal in het land. Een van die toernooien is in elke regio van het land het regionaal kampioenschap voor de jeugd, wat voor Noord-Brabant in februari plaatsvindt.
‘De Brabantse’, zoals het toernooi in de volksmond heet, stond voor de jeugd voor 18 en 19 februari op de badmintonkalender en werd gehouden in Sporthal de Slagen in Waalwijk. Vanuit BC de Zwaluwen wilde Eloïse Deijkers, Ghislaine Stoop, Marinka Hack, Gideon Deijkers, Matthijs Doms, Max Oreel en Casper Spaans hun krachten meten op dit podium in de strijd om de regionale titels in de onderdelen enkel, dubbel en gemengd dubbel.

Op zaterdag werden de jonge Zwaluwen-spelers gecoacht door TC-leden Rogier Braspennincx, Lilièn Tjioe en Jimmy Roemer en ook cluboprichter Hugo Gijselman was aanwezig. Zij zagen dat er een goede, sportieve reclame voor de vereniging werd gemaakt middels de eerste prijzen die op dag één al werden binnen gesleept in de wedstijden in het gemengd dubbel.

Op zondag was er geen coaching vanuit de club, maar dat weerhield de jeugdige Zwaluwen er niet van om nog een paar medailles aan het totaal toe te voegen. Eloïse Deijkers en Ghislaine Stoop wonnen al hun partijen in de klasse U17 nylon redelijk eenvoudig. Maar de laatste wedstrijd werd het toch nog even spannend. Met de cijfers 21-18 en 22-20 mochten de dames uiteindelijk ‘het goud’ meenemen naar Prinsenbeek.

In het enkelspel verdedigde Marinka Hack de titel van Brabants kampioene in de hoogste categorie, welke zij vorig jaar binnensleepte. Ondanks een slechte start op zaterdag bereikte ze toch als beste nummer 2 van drie poules de halve finale, als 4e finalist. In de halve finale was ze te sterk voor Celine van Heeswijk van de NBBJ badmintonschool. Helaas moest ze in de finale, voor de twee maal die dag, haar meerdere erkennen in Manon van Gils van BC Bavel en werd ze dit jaar 2e. Als geste van de organisatie mocht Marinka de wisseltrofee aan haar vriendin en tegenstander overhandigen.

Prijzen voor BC de Zwaluwen:
– Casper Spaans (met Maere van Dalm van BC Geldrop) 2e in het gemengd dubbel U11;
– Eloïse Deijkers en Matthijs Doms 1e in het gemengd dubbel U17-nylon;
– Ghislaine Stoop en Eloïse Deijkers 1e in de dames dubbel U17-nylon;
– Marinka Hack 2e in de dames enkel U17-veren;
– Marinka Hack (met Elieke de Beer van BCH) 1e in de dames dubbel U17-veren;
– Marinka Hack (met Terence Beijloos van BCH) 1e in het gemengd dubbel U19-veren.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bcdezwaluwen.nl