Halverwege de competitie tekende zich duidelijk af welk team in de eerste afdeling van U17 kampioen zou worden: SCBC Reeshof won alle wedstrijden met overtuigende cijfers. Heel anders verliep de strijd om de titel reservekampioen!

Voor de laatste, beslissende ontmoeting hadden zowel de Zwaluwen als Groene Ster 48 punten uit 9 wedstrijden. De onderlinge krachtmeting zou uitsluitsel moeten gaan brengen. Omdat ons team twee wedstrijden verloor (tegen Reeshof uiteraard) en één gelijk speelde en Groene Ster drie wedstrijden had verloren (2×Reeshof en de uitwedstrijd tegen de Zwaluwen), had ons team voldoende aan een 4-4 eindstand. Wat het extra spannend maakte:  Onze sterkste heer (Brian) is helaas al weken geblesseerd…

Net als bij de eerste wedstrijd hadden Ilse en Sasja weinig moeite met de dames van Groene Ster: de eerste set werd, door een gebrek aan concentratie in het begin, nipt gewonnen met 22-20. Toen waren de dames op stoom en walsten ze met 21-6 over de tegenspeelsters heen.

De heren maakten het veel spannender: Na de eerste set nét verloren set (19-21) vochten Lorenzo en Pieter, mede dankzij de coaching van Brian, zich terug (21-16). De superspannende derde set eindigde in 26-24! Het tweede punt voor de Zwaluwen was een feit.

Sasja en Ilse deden wat er van hem verwacht werd en wonnen beiden hun enkelpartijen. De tweede plek was een feit. Zou er nog extra glans aan het reservekampioenschap gegeven kunnen worden?

In de eerste set leek Pieter te gaan stunten tegen de sterkste heer van de tegenstander. Na 42 veelal lange rally’s met harde smashes, tactische drops en bijna evenveel schitterende reddingen, ging deze set naar de tegenstander die ook de tweede set won.

Met de herenenkels haalden Groene Ster hun eerste twee wedstrijdpunten. Zou het dan nu toch nog in 4-4 gaan eindigen?

Ilse en Pieter haalden met een zeer overtuigende mix het vijfde punt binnen. De kers op de taart was dat ook het laatste punt werd  binnengesleept. Het vergde een driesetter, maar de 6-2 overwinning zorgde voor vier punten verschil tussen nummer twee (de Zwaluwen) en drie (Groene Ster).

Gefeliciteerd, Pieter, Lorenzo, Brian, Ilse en Sasja met deze prachtige tweede plaats.

bcdezwaluwen.nl