Vrijdag 21 april 2017 werd in de Prinsenbeek de 1/8 finale gespeeld van de Carlton GT Cup, waar het eerste team van BC de Zwaluwen streed tegen het eerste team van Roosterse, dat uitkomt in de Eredivisie. Vooraf werd het eerste team van Roosterse als favoriet gezien, waardoor Rogier, Boyd, Romy en Lilièn zonder al te veel druk konden gaan spelen.

Rogier en Boyd speelden de herendubbel tegen Rick Steuten en Nico Hermans. Beide spelers staan in de top 20 van de Nederlandse Badmintonranking, dus de heren van de Zwaluwen waren gewaarschuwd. Het niveauverschil werd al redelijk snel zichtbaar. Het duo van Roosterse vooral scoorden met harde smashes en veel tempoversnellingen. Ondanks dit niveauverschil konden Rogier en Boyd in de eerste game nog redelijk meekomen, maar omdat Rogier steeds meer last kreeg van een verrekte spier, was de tweede game snel gespeeld. Er werd verloren met 14-21 en 10-21. Tussenstand 0-1

Tegelijkertijd speelden Romy en Lilièn de damesdubbel tegen Ilke Dols en Anne Vievermans. In de eerste game moesten Romy en Lilièn de juiste tactiek vinden, waardoor het een lange tijd gelijk opging. Toch wisten ze de eerste game knap te winnen met 23-21. In de tweede game gingen de dames echt los; er werd tactisch slimmer gespeeld en er werd meer druk gezet. De tweede game werd met zeer duidelijke cijfers binnen gesleept: 21-7. Tussenstand 1-1!

Rogier en Romy mochten hun favoriete onderdeel gaan spelen: de single. Rogier wist vooraf dat het een zware wedstrijd zou worden, maar speelde ondanks wat licht blessureleed vrij aardig. Er waren veel lange rally’s, met mooie punten over en weer. Toch bleek de tegenstander van Rogier stabieler, waardoor Rogier de wedstrijd in twee games verloor.
Romy zette de goede vorm van de laatste tijd door in haar single tegen Ilke Dols. In de eerste game had Romy duidelijk de overhand, maar in de tweede game ging het meer gelijk op. Tegen het einde van de tweede game leek het nog even op een derde game uit te draaien, maar Romy toonde zich mentaal erg sterk, waardoor ze rustig haar eigen spel bleef spelen. Hierdoor werd de tweede game nipt met 24-22 gewonnen. Tussenstand 2-2.

Met een 2-2 tussenstand was alles nog mogelijk. De laatste wedstrijd werd gespeeld door Boyd en Lilièn. In de eerste helft van de eerste game ging het gelijk op, maar daarna ging de heer van Roosterse beter spelen, waardoor Boyd en Lilièn niet voldoende onder de druk uit kwamen. In de tweede game was een vergelijkbaar spelbeeld. Boyd en Lilièn verloren de gemengd dubbel met 15-21 13-21.

Ondanks dat er met 2-3 verloren werd kan het eerste team van BC de Zwaluwen terugkijken op een geslaagde wedstrijd. De heren van Roosterse 1 waren duidelijk een maatje te groot.
Met een promotie naar de 1e divisie en het behalen van de 1/8 finale in de Carlton GT Cup komt er een einde aan een zeer goed seizoen voor team 1. De komende tijd zullen de spelers nog toernooien gaan spelen en zich voorbereiden op het volgende seizoen. Dit was tevens de laatste wedstrijd die Romy voor BC de Zwaluwen heeft gespeeld. Zij gaat volgend seizoen haar kunsten vertonen bij TFS Barendrecht.

bcdezwaluwen.nl