Nadat de competitie voorbij was stond al gelijk de Brabantse kampioenschappen voor de jeugd op het programma. Van de Zwaluwen speelde de broertjes Jayden en Luka Volkert mee in de nylon klasse. Ook Casper Spaans speelde mee in de klasse met veren shuttles.

Jayden en Luka speelde samen de jongensdubbel in de U13 (nylon). Daar speelde ze in een poule tegen drie andere koppels. Degene die het meeste zou winnen van de poule mocht zocht Brabants kampioen noemen. De eerste wedstrijd was gelijk een spannende driesetters. Zo werd de eerste set verloren met 14-21, maar wisten de broertjes de tweede en derde set toch te winnen met 21-13 en 21-15. De tweede wedstrijd was lastiger tegen Thieme en Jelle en werd nipt verloren met 21-19 en 21-15. Nog een wedstrijd te gaan en als ze die zouden winnen zouden ze nog een zilveren medaille mee naar huis nemen. De eerste set werd overtuigend gewonnen met 21-10. De tweede set waren tegenstanders Rens en Milan een stuk sterker: 15-21 werd er verloren. De derde set was superspannend, maar Luka en Jayden trokken aan het langste eind en wonnen met 23-21! Een tweede plek in de dubbel!

In de single zaten Jayden en Luka in een verschillende poule (U13 Nylon). Luca won van Jelle, maar verloren van Jordan en was als beste tweede door uit de poule. Jayden wist in zijn poule drie singles overtuigend te winnen. Daarna kwamen Jayden en Luka tegenover elkaar in de halve finale. Jayden won met 16-21 en 8-21 en mocht de finale spelen tegen Jordan. Helaas was Jordan te sterk en verloor hij met 21-16 en 21-8. Desondanks een mooie tweede plaats in de jongens single!

Caspers Spaans speelde in drie onderdelen mee: jongens enkel U13, gemengd dubbel u13 en jongensdubbel u15 (veren klasse). Alle onderdelen waren in poules waardoor hij heel veel wedstrijden mocht spelen. En met veel succes! In alle poules kreeg Casper het voor elkaar met mix partner Meare en dubbelpatner Rune alles te winnen. Ook in de jongensenkel was Casper te sterk voor zijn tegenstanders. Dat betekende zondag terug komen voor drie halve finales! De eerste wedstrijd op zondag was de gemengd dubbel. Dit was een erg makkelijke wedstrijd, er werd namelijk gewonnen met 21-7 en 21-4. De eerste finale was om 09:15 al binnen! In de halve finale jongens single werd het lastiger. Een spannende driesetter werd er tegen Dion gespeeld, maar Casper won uiteindelijk met 21-16, 15-21 en 21-16. Daarna werd de halve finale jongensdubbel gespeeld en ook dit was een makkie: 21-5 en 21-5 stond er op het scorebord. Drie knappe finale plaatsen voor Casper… zou hij in de winningmood blijven?

De eerste finale was in de jongensenkel tegen Joep Strooper, een trainingsgenoot van Casper. Casper kon goed tegenstand bieden, maar Joep won met 21-16 en 21-14. Vervolgens werd de jongensdubbel gespeeld wederom tegen Joep en Dion. Hier wisten Casper en Rune met 21-15 en 21-16 te winnen! De laatste partij was de finale gemengddubbel van Casper en Meare tegen Dion en Pham. Het werd een spannende driesetter waarbij Casper en Meare hun meerdere moesten erkennen en verloren met 16-21, 21-12 en 21-15.

Toch drie podium plaatsen voor Casper waarbij hij zich komend jaar Brabants Kampioen Jongensdubbel mag noemen! Casper, Jayden en Luka van harte gefeliciteerd!

Casper tweede van links met trainigsgenoten (foto RTC Deurne)

bcdezwaluwen.nl