Al meerdere jaren waren we op dinsdagavonden te vinden in De Drie Linden in Prinsenbeek, maar met slechts 3 badmintonbanen was het een uitdaging. Gezien het aantal competitieteams was het een puzzelwerk om iedereen te laten trainen. Single training was een lang gekoesterde droom. Het uitwijken naar andere sportfaciliteiten was helaas geen optie. De overvloed aan sporters en sportverenigingen werd niet gecompenseerd door het aantal beschikbare sporthallen in Breda.

Toen het nieuws kwam dat een nieuwe sporthal werd gebouwd, was onze opwinding niet te stuiten! Het bestuur en de technische commissie zetten zich maximaal in, en ja, ook wij hebben toegang gekregen tot deze nieuwe sportlocatie.

En zo geschiedde: afgelopen dinsdag vond onze allereerste badmintontraining plaats in Sporthal De Kragt. Met maar liefst 12 badmintonbanen, een indoor atletiekbaan, een ruime kantine en een indrukwekkende tribune is De Kragt een dynamische sportarena. De drie kruizen van Breda, subtiel in de gevel verwerkt, weerspiegelen onze stad.

12 banen bieden nu de mogelijkheid voor alle competitieteams en meerdere trainingssessies tegelijkertijd. De geweldige vloer en het hoge plafond creëren een optimale badmintonomgeving. En laten we vooral niet vergeten – na een intense training zorgen de warme douches voor een verfrissende afsluiting. Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken tijdens onze trainingsavond (19.30-21.30 uur) vanaf de tribune of via de kantine op de Terheijdenseweg 416.  🏸

bcdezwaluwen.nl