Beste Zwaluwen,

Dit jaar bestaat BC De Zwaluwen 55 jaar! Om dit te vieren is het weekend van 15 en 16 juni als lustrumweekend gekozen en hebben we een aantal feestelijke activiteiten georganiseerd. Hieronder treft u twee uitnodigingen:

Geef je op voor 26 april!

Wist je al dat de Zwaluwen dit jaar een feestje te vieren heeft? Onze club bestaat dit jaar maar liefst 55 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden en daarom is een lustrumcommissie opgestart.

Onze voorbereidingen zijn in volle gang en het lustrumweekend is nu bekend: zaterdag 15 juni (jeugd) en zondag 16 juni (senioren) gaat ons feestelijke lustrumweekend worden. Noteer deze datum in je agenda! De activiteiten zullen rond 14:00 uur gaan starten.

Binnenkort horen jullie per mail meer over de exactie invulling en aanmelding voor deze sportieve en gezellige dag.

Uiteraard ben je ook welkom om de lustrumcommissie te versterken. Voor vragen spreek ons aan of mail ons op lustrum@bcdezwaluwen.nl

Namens de lustrumcommissie,

Frederika, Jitske en Jarco

Wist je dat? – Geschiedenis van BC De Zwaluwen

In het seizoen 1963-64 stopte de toenmalige badmintonvereniging ’t Pluumke uit Breda met het spelen van competitie. Hugo Gijselman, lid van deze vereniging, was het daar niet mee eens. Hij bedankte en besloot lid te worden van Typhoon, een andere vereniging uit Breda. Toen dit niet lukte besloot hij zelf een vereniging op te richten. In augustus 1964 vond met behulp van enkele familieleden en de buren de oprichting van de badmintonvereniging plaats. Bij oprichting telde de club in totaal 12 leden. Ook de naam van de vereniging is door Hugo bedacht. Op een mooie voorjaars-morgen stond hij peinzend voor het raam naar buiten te kijken. Plotseling werd zijn blik getroffen door een snel voorbij flitsende zwaluw. Op hetzelfde moment schoot hem de passende naam te binnen: Badmintonclub de Zwaluwen!

bcdezwaluwen.nl