Zaterdag 11 maart vertrok een bus met 36 Zwaluwenspelers vanuit Prinsenbeek richting Mülheim in Duitsland. Daar werden de halve finales van het German Open toernooi gespeeld. De heenrit vloog voorbij; snoepjes, koekjes, chips werden doorgegeven. Het leek wel een schoolreisje!

Rond half 1 kwam de bus aan en haastte iedereen zich uit de bus om de beste plekken in de sporthal te bemachtigen. Dat lukte: alle Zwaluwenaren bij elkaar op de tribune achter de belangrijkste badmintonbaan van die dag. Ook werd het clubspandoek opgehangen. Alle toeschouwers en spelers van German Open konden er niet omheen: BC De Zwaluwen is aanwezig!

Maar de wedstrijden begonnen pas om half 3… Dat was dus twee uur lang wachten… een beetje rondjes lopen in de sporthal, badmintonshirtjes passen, op de foto gaan met een groot racket, naar een toespraak van de Burgermeester van Mulheim luisteren, en weer een rondje lopen, wat te drinken halen, chips en snoep doorgeven en weer een rondje lopen.

Maar na lang wachten was het zover! De wedstrijden konden beginnen. We zagen zes spannende wedstrijden, waarvan er maar liefst 5 driesetters. Wat opvallend was dat er tijdens de wedstrijden regelmatig gebruik gemaakt van een challenge zoals bekend van tenniswedstrijden. Met deze technologie kon de scheidsrechter precies zien of een shuttle de lijn raakte of toch echt uit was. De lijnrechters zaten er meerdere keren goed naast…

 

Zie hier de uitslagen van de wedstrijden:

Rond kwart voor 9 was het tijd om naar huis te gaan, weer 2 uur terug naar huis. Lilièn kaapte de telefoon van de buschaffeur en zorgde voor muzikale ondersteuning tijdens de reis. Van alles kwam voorbij: carnavalshits, gouwe ouwe nummers van bijvoorbeeld ABBA, Nederhop: iedereen kon een nummer aanvragen en Lilièn draaide het! Desondanks dat de muziek behoorlijk hard stond vielen er ook een aantal Zwaluwen in slaap na de lange en vermoeiende dag. Vermoedelijk droomde ze over een kansrijke badmintoncarriere op German Open…

Bekijk hier wat sfeerfilmpjes van het toernooi:

bcdezwaluwen.nl