Tijdens het paasweekend werd er door een tiental Zwaluwenspelers de Open Dongense Kampioenschappen gespeeld. Fredrika Lagerstedt werd toernooiwinnaar in de damesenkel 1 door met 15-21 en 19-21 van de eerste geplaatste te winnen. Maar moest daarvoor wel in de voorrondes clubgenoten Aafke Jacobs en Romy Claassen verslaan. In de damesdubbel verloren Aafke Jacobs en Fredrika Lagerstedt de halve finale tegen de toernooiwinnaars. Ook Romy Claassen strande in de halve finale van het dames- en gemengddubbel met partners Jessica Huster en Niels Veenstra.

In de damesenkel 6 versloeg Marinka Hack in de halve finale de eerste geplaatste speelster Noelle de Mug. Helaas was Suzanne Groeneveld te sterk voor Marinka en werd er verloren in een spannende driesetter met 21-12, 14-21 en 18-21.

In de herendubbel 6 wonnen Erik Oreel en Wesley Sprenkels met een overtuigende stand van 18-21 en 12-21 van het derde geplaatste koppel Stef Claassen en Bart Botterman. BC De Zwaluwen feliciteert iedereen met het behalen van deze mooie resultaten.

Komende activiteiten

Vrijdag 21 april speelt team 1 om 20:00 uur de bekerwedstrijd tegen BC Roosterse 1 in Sporthal de Drie Linden. 22 en 23 april spelen een aantal Zwaluwenspelers mee met de Roosendaalse Badminton Kampioenschappen.

bcdezwaluwen.nl