Stijn Beerkens

Rond zijn 12e jaar sloeg Stijn zijn eerste shuttle in Steenbergen en hij was meteen verkocht! Hij werd lid van Badmintonclub Robad in Roosendaal en speelde daar 7 jaar. Daarna is Stijn bij BC Reeshof in Tilburg gaan spelen. Na 2 leuke seizoenen maakte hij de overstap naar BC De Zwaluwen, waar hij nu 3 jaar speelt. 

Stijn speelt zelf graag badminton, maar vindt het nog leuker om training te geven. Zo is hij trainer bij de badmintonschool in Etten-Leur, hoofdtrainer bij BC Allouette in Best en nu ook trainer bij BC De Zwaluwen. Op dinsdagavond traint Stijn team 5 t/m 8. 

Met zoveel doordeweekse badminton activiteiten is flexibel werk wel handig! En misschien heeft hij al wel eens bij jou voor de deur gestaan, want Stijn brengt de boodschappen van Jumbo bij alle klanten thuis! Hij bezorgt in regio West-brabant, Dordrecht en Goeree Overflakkee. 

In zijn overige vrije tijd scoort Stijn graag doelpunten tijdens een potje FIFA of drinkt hij in de stad graag een biertje met vrienden. 

Ad Akkermans

Ruim 37 jaar geleden maakte Ad Akkermans kennis met badminton. Inmiddels speelt hij al sinds 2001 bij BC De Zwaluwen. Er gaat dan ook geen vrijdagavond voorbij zonder dat Ad te vinden is in de zaal! Ad is hartstikke fanatiek maar vindt het ook leuk om te kijken bij andere wedstrijden. 

Vanaf dit seizoen geeft Ad training aan beginners en recreanten die graag iets nieuws willen leren. Iedere vrijdagavond vanaf 21:15 uur staat hij paraat. Het geeft Ad veel voldoening als hij mensen kan helpen met het verbeteren van het badmintonspel.

In zijn vrije tijd zit Ad ook zeker niet te stil. Hij is te vinden op de weg met zijn motor. Maar ook in de lucht! Ad is namelijk gebrevetteerd PPL, dat staat voor privĂ© piloot, en gaat graag sportvliegen. Ter land… in de lucht… ja Ad is ook vaak in/langs het water te vinden. Vliegvissen is een andere fanatieke hobby van hem. Daarnaast is Ad ook nog voorzitter van twee stichtingen. 

Rick Seinen

Rick begon als 8-jarige met badmintonnen bij een vereniging in Dordrecht en heeft bij verschillende Nederlandse clubs competitie gespeeld. 

Rick is sinds 1990 actief trainer bij verschillende clubs, zoals SV Vridos in Giessenburg waar hij het eerste team van 3e naar 1e divisie begeleide. Ook heeft hij twee jaar het eredivisie van FST Barendrecht getraind. Daarnaast coacht hij ook graag zijn nichtje, Cheryl Seinen. Ze zit in de nationale selectie en nam dit jaar deel aan de Olympische spelen. 

Komend seizoen geeft hij training aan de dinsdag trainingsgroep van 20:30-22:00 uur waarin competitie spelers van team 1 t/m 4 spelen.  Veel succes en plezier, Rick

bcdezwaluwen.nl