‘Waar alle NAC-supporters dit vervloeken, wordt er bij BC de Zwaluwen een feestje om gevierd: We gaan naar de Eerste divisie!’, meldt de badmintonclub uit Prinsenbeek. Nadat vorige competitiejaargang zowel het eerste als het tweede team promoveerde naar de 2e divisie wist team één op de laatste speeldag van seizoen 2016/17 wederom de titel in de wacht te slepen. En daarmee de promotie naar de 1e divisie.
Rogier, Lilièn, Isabel en de nieuwkomers Romy en Boyd hebben een knappe prestatie geleverd.
In de teamwedstrijden, waarin steeds 8 wedstrijdpunten te verdelen zijn, moest De Zwaluwen 1 slechts 1 keer een nederlaag accepteren, uit tegen Ulftse BC. Dat is in de thuiswedstrijd goedgemaakt door met 8-0 te winnen. Twee keer werden de punten gedeeld, maar alle andere wedstrijden werden in het voordeel van de Prinsenbeekse club beslist.

Eerlijk is eerlijk: tegenover dit succes staat helaas ook de degradatie van team 2 naar de 3e divisie. Het doel dit seizoen was handhaven in de 2e divisie. Op de laatste speeldag moest het team van BC de Zwaluwen 4-4 gelijk spelen of winnen uit bij de nummer 3 Invictus. Nadat de thuisploeg de heren- en damesdubbel alsmede ook de eerste heren enkel had gewonnen, sloeg de ploeg uit Prinsenbeek terug door de 2e heren enkel en beide dames enkels te winnen. Met een 3-3 stand werden de afsluitende twee gemengd dubbels in gezet, waarvan de eerste nipt verloren werd met 21-18, 21-18. De tweede ‘mix’ begon Zwaluwen met een 21-23 winst, maar moest uiteindelijk capituleren met 21-17 en 21-18, waarmee het team op punten gelijk met DKC degradeert op basis van het onderlinge resultaat. Hard geknokt, maar het was net niet genoeg.

Team 3 kampioen!

Team 3 speelde de laatste wedstrijd van deze competitie uit in Gilze, in de wetenschap dat koploper Bavel (met slechts 1 punt meer) enkele kilometers verderop tegen Reeshof speelde.

BC de Zwaluwen was dus volledig afhankelijk van het resultaat op de baan in Tilburg, maar kreeg al snel door geappt dat de tussenstand 2-2 was. De Prinsenbeekse badmintonners hadden het dus in eigen hand.

In de damesdubbel waren de Zwaluwendames zo gedreven dat ze beiden op een shuttle afgingen waarbij Jitske zowel de shuttle als haar partner hard raakte. De shuttle ging over het net en eindigde binnen de lijnen op de grond, dus een goed punt, maar Marinka zal er nog wel een paar dagen langer aan terugdenken.

Deze wedstrijd werd net als de herendubbel gewonnen en alleen Marinka moest in een driesetter een punt afstaan aan de thuisclub. Ondertussen was bekend dat in Tilburg Bavel met 5-3 had gewonnen, waardoor de champagne ontkurkt werd door team 3 en de promotie vanuit de hoofdklasse naar de 4e divisie genoteerd mag worden.

U17 kampioen!

In Gilze keken ze er al niet meer van op, want eerder die dag waren ook Ghislaine Stoop, Mathijs Doms, Eloïse Deijkers  en Gideon Deijkers uit het hoogste jeugdteam in de leeftijdsklasse U17 van De Zwaluwen daar al kampioen geworden, waarmee de Prinsenbeekse badmintonvereniging drie kampioenen mag gaan huldigen.

Deze huldiging vind plaats op vrijdag 17 februari om 20.45 uur en iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Hieraan voorafgaand zal er op deze avond ook een toernooi gehouden worden waarin senioren aan junioren gekoppeld worden, waarmee het leuke, sportieve en gezellige van de badmintonsport wordt geaccentueerd. Mocht je interesse hebben in de sport, overweeg je om het zelf eens een keertje te proberen of ken je iemand van onze kampioensteams? Iedereen is van harte welkom in sporthal De Drie Linden.

bcdezwaluwen.nl