Bijna alle wedstrijden werden afgelast vanwege de hevige sneeuwval. Behalve die van team 1, want hun wedstrijd werd zaterdag al gespeeld. Lees hier het verslag van Mirthe!

Knap gelijkspel voor BC de Zwaluwen 1 tegen Le Credit Sportif VELO 3

Geschreven door: Mirthe van Dijk

Voor het eerste team van BC de Zwaluwen stond er dit weekend een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk tegen VELO. Helaas staat team 1 momenteel één na laatste en onder de degradatiestreep. VELO staat net één plaatsje hoger en dus was dit een wedstrijd waar punten gepakt moesten worden.

Met grote aanhang (Maaike, Tim, Yannick, Wesley, Wil en Mirthe) was dit weekend team 1 naar Wateringen afgereisd. De wedstrijd begon met de heren- en damesdubbel. Renaldo en Boyd namen het op tegen Thomas Spanbroek en Joey Muns. Een pittige dubbel die lange tijd gelijk opging. In de eerste set waren Renaldo en Boyd nog een beetje zoekende. De eerste set werd verloren met 21-16. De tweede set kwamen ze er beter in en met mooi aanvallend spel werd de tweede set binnengesleept. De derde set begon goed voor onze mannen. Ze pakten een mooie voorsprong, maar deze sloeg om na een wel heel bijzondere (ik schrijf het maar netjes) beslissing van de scheidsrechter. VELO serveerde en de shuttle viel voor de servicelijn. De scheidsrechter liet de beslissing echter over aan de lijnrechter, die helemaal aan de achterkant van de baan zat. Hij gaf aan dat de shuttle op zijn lijn (buitenlijn) in was en dat was natuurlijk ook zo, maar de service viel toch echt voor de lijn. Helaas zag de scheidsrechter dit totaal verkeerd en zo ging het punt na een lange discussie toch naar VELO. Hier waren onze mannen het natuurlijk helemaal niet mee eens. Helaas een kantelpunt in de wedstrijd, want hierna kwam VELO terug en pakte zo zelfs een voorsprong bij de 11. Renaldo en Boyd wisten zich nog knap terug te vechten, maar met 21-18 ging de overwinning toch naar VELO. Erg jammer, want de heren hadden een sterke wedstrijd gespeeld en hadden ook meer verdiend. Lilièn en Frederika waren ondertussen al een tijdje klaar. Zij namen het in de damesdubbel op tegen de zusjes Diemel. Onze dames speelde een sterke eerste set. Met 21-12 schreven zij deze op hun naam. In de tweede set begonnen zij moeizaam. Met veel lange rally’s waren het de zusjes Diemel die voor stonden. Lilìen en Frederika herpakten zich en met goed aanvallend spel namen zij de wedstrijd weer over. De tweede set ging met 21-16 naar BC de Zwaluwen. Tussenstand na de dubbels: 1-1.

Omdat de dames eerder klaar waren met hun dubbel, waren het ook de dames die begonnen met de singles. Frederika en Aafke gingen de baan op. Frederika nam het op tegen Mila en Aafke tegen Veda. Frederika had in de vorige wedstrijd tegen VELO ook al tegen Mila gespeeld. Toen won Frederika met 21-12 en 22-20. Deze keer was het niet veel anders. In de eerste set was Frederika duidelijk de betere van de twee. Met 21-14 werd er gewonnen. Ook nu was de tweede set een stuk spannender. Mila speelde een erg sterke tweede set en pakte de voorsprong bij de 11. Lange tijd ging het gelijk op, maar het was Frederika die met 23-21 de tweede set en daarmee ook de wedstrijd won. Bij Aafke ging het helaas wat moeizamer. In het begin had ze het lastig en stond ook achter. Daarna ging het beter en bouwde ze de rally’s goed op, maar helaas was de afronding dan niet altijd even goed. Erg zonde! De eerste set werd verloren met 21-15. De tweede set ging ze er opnieuw voor, maar Veda speelde een sterke wedstrijd. Veda had de hele wedstrijd een kleine voorsprong en hield deze vast tot het einde. De tweede set ging verloren met 21-16. Daarna was het de beurt aan Boyd en Renaldo. Boyd speelde een erg sterke en spannende wedstrijd tegen Joey. Met mooi aanvallend spel had Boyd een 19-17 voorsprong te pakken. Helaas wist hij dit niet af te maken en met 22-20 ging de eerste set verloren. Boyd gaf niet op en ook de tweede set was het weer een spektakelstuk om te zien. Mooie en lange rally’s en het ging gelijk op. De tweede set wist Boyd met 21-19 te winnen. Hij was helemaal blij, want het was zijn eerste  gewonnen set in de single! Helaas bleek de tank leeg na deze twee zware set. De derde set ging met 21-10 naar VELO. Ondertussen was Renaldo ook nog bezig met zijn single. Hij nam het op tegen Thomas. Het was een wedstrijd met hoog tempo. Renaldo had hier in de eerste set wat moeite mee en stond een tijdje achter. Toch wist hij de voorsprong op het einde te pakken en won de eerste set met 21-19. De tweede set was hij het helaas even helemaal kwijt. Met 21-11 ging deze verloren en ook hier volgde een derde set. Deze set ging de turbo knop aan bij Renaldo en pakte direct een grote voorsprong. Zijn tegenstander wist niet meer wat hij moest doen. Renaldo pakte met duidelijke cijfers de derde en beslissende set: 21-9. Tussenstand na de singles: 3-3.

In de mix was het onze kersverse Brabantse Kampioen: Martine die na een aantal lange partijen eindelijk in actie mocht komen. Samen met Renaldo nam zij het in de GD1 op tegen Joey en Els. Een spannende wedstrijd werd dit niet. Martine en Renaldo lieten zijn dat zij duidelijk de betere in deze partij waren. Met mooi en aanvallend spel hadden zij de wedstrijd volledig onder controle en met 21-14 en 21-15 werd de wedstrijd gewonnen. Zou het net als de vorige ontmoeting 5-3 worden? Lilìen en Boyd kwamen in actie in de GD2. Lilièn en Boyd zaten er helaas niet echt lekker in. Met 21-16 en 21-15 werd de wedstrijd verloren. Desondanks toch een knap en gunstig 4-4 gelijkspel. Mochten BC de Zwaluwen en VELO gelijk eindigen, heeft team 1 met het onderling resultaat de betere papieren. Deze wedstrijd werd overigens gekenmerkt door een gigantische hoeveelheid cross-netdrops. We wisten soms niet wat we zagen. Helaas gingen deze niet altijd even goed, maar er zaten genoeg mooie cross-netdrops bij, vooral in de singles. De één nog mooier dan de ander. Wil kon er in ieder geval enorm van genieten.

De wedstrijden van de andere teams werden wegens het winterse weer afgelast. Wanneer deze wedstrijden ingehaald worden is nog onbekend. Volgend weekend staan in ieder geval alweer de laatste wedstrijden van 2017 op het programma. Team 1 neemt het dan thuis op tegen het tweede team van BC Duinwijck. Komt u hen aanmoedigen?

bcdezwaluwen.nl