BC de Zwaluwen 6 wint overtuigend van BV Hoeven 5

Het team van BC de Zwaluwen 6 bestaat uit Gideon, Mathijs, Eloise en Ghislaine die het eerste jaar seniorencompetitiespelen. Het team speelt in de vierde klasse en maakt kans om in de top 3 te eindigen. Afgelopen zondag speelde het team tegen BV Hoeven 5. Gideon en Matthijs wonnen de herendubbel met 21-7 en 21-14. Eloise en Ghislaine wonnen overtuigend met twee keer 21-7. Ook de single van Gideon ging als een speer: 21-5 en 21-10. Zo won ook Eloise met 21-10 en 21-9. Matthijs won zelf met twee standen onder de 10 punten: 21-7 en 21-5. De mixen van Matthijs en Eloise werden met 21-11 en 21-14 gewonnen. Ghislaine en Gideon wonnen met twee keer 21-13. Eindstand: 8-0

Moeizame overwinning voor BC de Zwaluwen 3 tegen BC Bavel 2

Deze week stond de uitwedstrijd tegen BC Bavel 2 op het progamma. Een wedstrijd waarvan we wisten dat we veel punten moesten gaan pakken. Bavel stond voorafgaand aan de wedstrijd namelijk onderaan met slechts vier punten uit vijf wedstrijden.

Ook vandaag kon Jeffry nog niet spelen na zijn operatie. Jarco verving hem. Om 14.00 uur begonnen we aan onze wedstrijden. Er was veel support aanwezig in sporthal de Huif. Jeffry, Hugo en Wil kwamen team 2 supporten en ook was Edith gekomen, die samen met Hugo jarenlang in het eerste team van BC de Zwaluwen heeft gespeeld. Jarco en Ronald gingen van start met de herendubbel en Jitske en Mirthe met de damesdubbel. Jarco en Ronald hadden weinig moeite met hun tegenstanders en wonnen vrij eenvoudig in twee sets: 21-10 en 21-15. Ook Jitske en Mirthe begonnen goed. Zo werd de eerste set gewonnen met 21-9. Het ging echter te makkelijk en de tegenstander ging erg vertragen. Jitske en Mirthe gingen te veel mee in het spel en verloren heel verrassend de tweede set met 25-23. Dit mocht niet gebeuren. In de derde set waren beide dames zeer gefocust. De turbo-knop werd weer ingedrukt en met 21-5 wonnen de dames overtuigend de derde set. Een 2-0 voorsprong was een feit.

Ronald beet het spits af bij de singles. Hij had het erg moeilijk. Zo stond hij op 19 achter, maar wist hij dit om te buigen in 21-19. De eerste set was binnen. Helaas ging de tweede set met 21-13 naar zijn tegenstander. Opnieuw volgde er een derde set. Ook hier stond Ronald achter. Hij maakte het weer super spannend. Goed voor je hart was het niet, maar met 21-19 wist hij toch de wedstrijd binnen te slepen. Daarna was het de beurt aan Jitske. Zij ging lekker van start en won vol overtuiging met 21-10 de eerste set. Maar ook hier ging het weer iets te makkelijk, waardoor de tweede set nog moeilijk werd. Te veel fouten zorgde voor een lange achterstand. Jitske stond 19-15 achter en kwam tot het besef dat ze echt niet nog een derde set wilde spelen. De turbo-knop ging ook nu weer aan en Jitske kwam op gelijke hoogte: 19-19. Jitske stond 21-20 voor en maakte het laatste punt waarna een mooie overwinnings-brul volgde. Een knappe comeback zorgde voor een 4-0 voorsprong. We waren goed op weg naar een monsterscore.

Vervolgens gingen Jarco en Marinka de baan op voor hun singles. Jarco speelde een spannende single. Het ging telkens gelijk op, maar met 23-21 werd de eerste set gewonnen door Jarco. De tweede set was het niet veel anders. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en nu werd de wedstrijd met 21-19 gewonnen door zijn tegenstander. Er volgde opnieuw een derde set. Helaas ging deze derde set met 21-18 naar Bavel. Ondertussen stond ook Marinka op de baan. Ze had veel moeite in de eerste set en moest duidelijk even warm draaien. Met 21-9 ging de set naar Bavel. Marinka was goed gefocust en intussen goed warm gedraaid. Ze nam in de tweede set direct een voorsprong. Er zaten veel goed opgebouwde rally’s tussen en Marinka wist de tweede set met 21-15 naar zich toe te trekken. Ook hier volgde een derde set. Marinka ging als een speer van start, 1-0, 2-0, 3-0 en bouwde haar voorsprong uit naar 8-1. Helaas bleek dat het kantelpunt in de wedstrijd. De tegenstander kwam beter in de wedstrijd en het ging weer gelijk op. Helaas ging de derde set met 21-14 verloren.

Tenslotte volgde de mixdubbels. Ronald en Marinka waren de eerste mix en Jarco en Mirthe de tweede mix. Ronald en Marinka begonnen niet zo goed aan hun mix. Met 21-12 ging de eerste set naar Bavel. Gelukkig was het de tweede set precies andersom. Ronald en Marinka stonden goed te knallen en wonnen met dezelfde cijfers. Opnieuw volgde er een derde set. Ondertussen waren Jarco en Mirthe alweer van de baan af. Jarco had er enorm veel zin in, want mix is zijn beste onderdeel (aldus Jarco, waarna iedereen natuurlijk heel hard moest lachen). Hij had nauwelijks mixdubbels verloren, dus aan die positieve statistiek wilde Mirthe wel meewerken. Jarco en Mirthe wisten met veel aanvallend spel de eerste set met 21-12 te winnen. De tweede set deden ze er nog een tandje bij en met 21-8 was een duidelijke overwinning binnen. Tussenstand 5-2. Zouden Marinka en Ronald het zesde punt binnenhalen? De derde set ging aardig gelijk op. Ronald en Marinka stonden even voor, maar op het laatst ging Bavel er overheen en werd de derde set met 21-17 verloren.

Eindstand 5-3. Volgende week spelen we thuis tegen TFS Barendrecht. De enige tegenstander die we nog niet gehad hebben. Het gat met Barendrecht is acht punten, dus het belooft een pittige wedstrijd te worden.