De tweede competitieweek was een thuiswedstrijd voor bijna alle teams, enkel U15 speelde uit. Bijna alle teams haalde de overwinning binnen. Lees hier het verslag van team 6 en 3.

BC de Zwaluwen 6 – BCO 6

Geschreven door: Matthijs Doms

Vandaag (zondag 24-9) hadden we onze eerste thuiswedstrijd en 2e competitiewedstrijd van dit seizoen. Ditmaal tegen BCO Oosterhout. We hebben deze wedstrijd met 7-1 gewonnen. Waarbij zeker 2 spannende wedstrijden. Ondanks dat Ghislaine beetje grieperig was heeft ze nog haar enkel gewonnen in een spannende 3 setter. Helaas konden we de 2e mix met een 3 setter net niet winnen. Door deze uitslag staan we nu boven aan in de competitie.

Eerste overwinning voor BC de Zwaluwen 3

Geschreven door: Mirthe van Dijk

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. BC Bever was vandaag de tegenstander. Na de 7-1 nederlaag van vorige week tegen BC Shot hadden we wat goed te maken. Vol enthousiasme begonnen we aan de wedstrijd. Jeffry en Ronald begonnen aan hun herendubbel tegen Michel Slink en Ferdy Naafs. De mannen stonden goed te spelen en wonnen met 21-17 en 21-15. Het eerste punt was een feit! Jitske en Mirthe moesten er wat meer moeite voor doen in de damesdubbel. Nadat de eerste set te gemakkelijk werd gewonnen (21-13), ging het even wat minder. In de tweede set keken de dames lang tegen een achterstand aan. Gelukkig wisten zij nog terug te komen en pakten met 20-18 een voorsprong. Helaas kon dat laatste punt niet gemaakt worden en werd de tweede set verloren met 24-22. De derde set was weer voor Zwaluwen. Al vanaf het begin was er de voorsprong. Deze werd niet meer weggegeven en met 21-17 werd het tweede punt binnengehaald.

Toen was het tijd voor de singles. Ronald beet het spits af. Hij nam het op tegen Wouter Bluijs. Ronald ging als een raket! De eerste set vloog voorbij en eindigde in 21-8. De tweede set stond Ronald voor met 11-3. Jeffry attendeerde hem erop dat dat natuurlijk niet goed was. Het moest natuurlijk wel de ‘magische’ 11-4 ruststand zijn (mocht je dit niet begrijpen, bekijk dan het verslag van vorige week). Ronald was het daar natuurlijk mee eens en sloeg zijn service dan maar een metertje uit. Het stond 11-4, dus het moest nu goed komen! Ronald gunde zijn tegenstander daarna nog vijf punten en we konden genieten van een 3-0 voorsprong. Daarna was Jitske aan de beurt. Jitske dacht: ‘wat Ronald kan, kan ik ook’. Ze ging als een tierelier en won, net als Ronald, haar eerste set met 21-8. In de tweede set ging Jitske door waar ze mee bezig was: punten maken. De tweede set werd 21-12 en het vierde punt was binnen. Dat gaat lekker!

Jeffry die normaal gesproken niet singled, moest in zijn wedstrijd even wennen. Dit keer won de tegenstander met 21-8. Jeffry groeide in de wedstrijd en pakte de tweede set met 21-18. De derde set was helaas voor Bever en werd met 21-15 verloren. Nu was het de beurt aan Marinka. Zij nam het op tegen Geraldine Melis. Het ging aardig gelijk op, maar helaas was het Geraldine die net iets minder fouten maakte. De eerste set ging met 21-15 naar Bever. Na veel tips begon Marinka vol vertrouwen aan de tweede set. Helaas liep het niet helemaal zoals ze wilde en werd de tweede set verloren met 21-16.

Met een 4-2 voorsprong gingen we naar de mixdubbels. Ronald en Marinka waren de eerste mix en wilde lekker gaan knallen. Ze hadden nog nooit gemixt, maar konden hun eerste wedstrijd gelijk op hun naam schrijven. De eerste set werd gewonnen met 21-17. De tweede set was nog spannender, maar ook hier trokken zij aan het langste eind: 21-19. Jeffry en Mirthe stonden op datzelfde moment ook op de baan. De twee begonnen heel sterk aan de wedstrijd. De lege plekken werden goed gevonden en schreven de eerste set met 21-14 op hun naam. Helaas kwamen daarna de fouten en ging de tegenstander een ander spelletje spelen. De tweede set werd verloren met 21-15. Ook de derde set kwamen zij er helaas niet meer in en de beslissende set werd verloren met 21-14. Erg jammer, maar de eerste overwinning van het seizoen was een feit! 5-3 winst op BC Bever waardoor we nu geklommen zijn naar de vijfde plek. Volgende week reizen we af naar Gilze dat op dit moment op de laatste plaats staat.