BC de Zwaluwen 3 stunt met 7-1 overwinning op nummer 2 Robad

 Team 3 van BC de Zwaluwen speelde vandaag de wedstrijd tegen het eerste team van Robad. Robad staat momenteel op de tweede plaats en de vorige keer werd er met 7-1 verloren. Dit keer hadden wij dan ook wat recht te zetten. Toen we aankwamen zagen we voor ons al een onbekende speelster staan. Ze gaf een hand en stelde zich voor. Al snel kwam het besef dat het een invalster was, wat betekende dat sterspeelster Monique Broeke niet mee zou doen. Dat vonden wij wat dat betreft niet zo erg en konden wij gerust misbruik van maken. Jeffry Schouteren deed vandaag nog niet mee. Hij zal in 2018 zijn rentree maken. Vandaar dat onze voorzitter Jeffrey Volkert weer present was.

De wedstrijden gingen van start in een behoorlijke koude sporthal. Jitske en Mirthe namen het in de damesdubbel op tegen invalster Nirosha Roovers en Jolien Bijl. De eerste set werden de rally’s goed opgebouwd en werd er vervolgens goed aanvallend gespeeld. De dames wonnen de eerste set met ruime cijfers: 21-7. De tweede set kakten de dames een beetje in. Bij een 11-5 voorsprong kwam trouwe supporter Wil nog een aantal tips geven en gaf hij door dat Ronald en Jeffrey de eerste set gewonnen hadden met 25-23. Zij namen het in de herendubbel op tegen Rowan en Leon Geers. Met dit goede nieuws gingen de dames rustig verder en sleepten ook vrij eenvoudig de tweede set met 21-14 binnen. In de herendubbel ging het er zoals gezegd een stuk spannender aan toe. Nadat de eerste set nipt gewonnen werd, werd de tweede set met 21-17 verloren. Er volgde een spannende derde set. Bij de 11 stonden de heren met 11-8 voor en het zag er goed uit. Helaas kwam Robad weer volledig terug en pakte zelfs een grote voorsprong. Op 20-16 gaven de mannen echter niet op en punt na punt werd gemaakt. Na zes punten op rij was ook het tweede punt voor de Zwaluwen binnen! Een droomstart van deze wedstrijd.

Omdat de mannen lang bezig waren met de dubbel, was Jitske alvast begonnen met haar single. Zij nam het op tegen Jolien waar zij de vorige keer van verloren had. In deze eerste set was Jitske ‘on fire’. Met erg sterk spel was zij met 21-14 te sterk voor Jolien. Helaas kon zij dit de tweede set niet vast houden. Jolien ging beter spelen en pakte de tweede set met 21-15. In de derde en beslissende set stond Jitske weer even achter, maar zoals we van Jitske dit seizoen wel gewent zijn, geeft zij nooit op kan zij juist in deze derde set een achterstand ombuigen. Ook deze keer gebeurde dat en met 21-18 besliste zij de wedstrijd. Ronald was ondertussen ook al bezig met zijn single tegen Rowan. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar met 21-16 ging deze naar Robad. De tweede set was ook nu weer erg spannend. Dit keer was het Ronald die met 21-17 won. Ook hier volgde een derde set. Het ging aardig gelijk op, maar door een paar foutjes van Rowan en een heel rustige Ronald kon ook de derde set gewonnen worden: 21-16. Daarna was het de beurt aan Marinka. Zij nam het op tegen Nirosha. In het begin waren er een aantal slordige foutjes, maar Marinka herpakte zich en pakte een voorsprong bij de 11. Ze bouwde de rally’s rustig op en speelde een sterke set. Met 21-14 werd deze gewonnen. Daarna was het ook gelijk klaar. Haar tegenstander gaf het op. Zou Jeffrey er dan ook nog 6-0 van kunnen maken? In zijn single nam hij het op tegen Leon. In de thuiswedstrijd was het Jeffrey die met diezelfde single het enige punt voor Zwaluwen binnen haalde. Vandaag herhaalde hij dit kunstje en won met 21-7 en 21-17 zijn single. Een 6-0 voorsprong na de singles. Wie had dat gedacht?!

De mixdubbels gingen tegelijk van start. Marinka en Ronald namen het op tegen Jolien en Rowan en Mirthe en Jeffrey tegen Nirosha en Leon. Mirthe en Jeffrey hadden een rustige partij. Zonder al te veel gas te hoeven geven werd de eerste set met 21-13 gewonnen. De tweede set kakten zij een beetje in en speelde de tegenstander iets te veel via het netbandje. Toch kwamen zij niet in de problemen en met 21-14 was het zevende punt binnen. Zouden Marinka en Ronald kunnen zorgen voor de ultieme overwinning? De eerste set werd er helaas verloren met 21-16. De tweede set pakte Ronald en Marinka een grote voorsprong. Het zag er erg goed uit. Maar na de 11 werd deze voorsprong weggegeven en waren het toch Rowan en Jolien die de betere waren. Ze kwamen op gelijke hoogte waarnaar ze daarna de overwinning binnen sleepte. Met 21-15 ging deze set verloren.

Al met al kunnen wij natuurlijk enorm tevreden zijn met deze 7-1 overwinning op de nummer twee in de competitie. Een erg mooie afsluiter voor team 3 in 2017!

Uitslagen

BC De Zwaluwen 1 Duinwijck BC 2 3-5
BC Conquesto BC De Zwaluwen 2 0-8
BC Robad 1 BC De Zwaluwen 3 1-7
BC De Zwaluwen 4 speelde geen wedstrijd
BCEhv 2 BC De Zwaluwen 5 4-4
TFS ’57 4 BC de Zwaluwen 6 3-5
ESBV Panache 2 BC De Zwaluwen 7 2-6
BC de Zwaluwen U13-1 speelde geen wedstrijd
BC de Zwaluwen JU15-1 speelde geen wedstrijd
BC de Drieschaar U15-1 BC De Zwaluwen U15 Nog niet bekend
BC de Drieschaar U17-1 BC De Zwaluwen U17 Nog niet bekend

 

bcdezwaluwen.nl