De wedstrijd van team 3 vanuit twee verschillende zichten: Mirthe en Robert Hack vertellen!

Uitslagen

BC De Zwaluwen 1 1 UlftseBC 3-5
BC De Zwaluwen 2 BC Barendrecht 4  4-4
BC De Zwaluwen 3 BC Barendrecht 5  4-4
BC De Zwaluwen 4 Reeshof 4  5-3
BC De Zwaluwen 5 Groene ster 1 5-3
BBV BC De Zwaluwen 6  0-8
BC De Zwaluwen 7 BC’67 Veghel  7-1
BC de Zwaluwen U13-1 Reeshof U13  0-8
BC de Zwaluwen U15-1 TFS’57 U15 2-6
BC de Zwaluwen JU15 RBB U15 J 7-1
BC de Zwaluwen U17-1 Reeshof U17  1-7

BC De Zwaluwen 5 – Groene Ster 1

Op zondag 12 november speelde team 5 een thuiswedstrijd tegen het team Groene Ster 1. Helaas kon Winya er deze wedstrijd niet bij zijn en speelde Pascale daarom in haar plaats mee. Vanwege het grote aantal thuisspelende teams werd er als eerste alleen een herendubbel op de baan gezet. Wesley en Erik wonnen deze dubbel overtuigend in 2 sets met 21-12 en 21-14. De dames hadden het wat moeilijker in de dubbel, maar Pascale en Anne wisten de dubbel toch binnen te slepen voor de Zwaluwen met 21-16, 16-21 en 21-16.

Tijdens de lange damesdubbel gingen de heren alvast verder met de singles. Yannick won overtuigend met 21-12 en 21-8, hetzelfde geldt voor Wesley die won met 21-12 en 21-11.

De dames hadden meer moeite met de singles en speelden slopende partijen, maar verloren helaas. Pascale verloor met 22-20, 22-24 en 11-21. Anne verloor met 21-19, 16-21 en 13-21.

De mix van Pascale en Erik netjes in 3 sets gewonnen met 21-15, 16-21 en 21-17. Als laatste werd de mix van Anne en Yannick helaas verloren met 21-15, 16-21 en 15-21.

Uiteindelijk won team 5 met een nette 5-3!

Robert Hack’s verslag van team 3

Weekend 11/12 november, vandaag even gekeken bij het 3e team van BC de Zwaluwen, uitkomend in de 4e divisie van de bondscompetitie. Het team had 2 inval-heren door de afwezigheid van Jeffry Schouteren (herstellende van een operatie) en Ronald de Jong (uitgeleend aan team 2) Vandaag stond de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op het programma tegen de nummer 3 BC Barendrecht. Team 3 staat op een keurige 4e plaats en thuis in De Drie Linden in Prinsenbeek was de hoop om niet al te veel averij op te lopen in deze wedstrijd. Het begin was niet bepaald hoop gevend, want Barendrecht nam brutaal te leiding en zette Zwaluwen op een 0-3 achterstand (de beide dubbels en de 1e HE gingen verloren) Maar daarna sloeg team 3 keihard terug. Jitske startte weliswaar met een 18-21 verloren partij, maar knokte zich via een knappe 21-11 en een spannende 21-19 naar het eerste winstpunt. Ook invaller Jeffrey (grappig: Jeffrey voor Jeffry) liet het 2e winstpunt aan de zijde van BC de Zwaluwen noteren (21-12, 21-15). De stand werd weer gelijk getrokken in een een spannende dames enkel door Marinka die met 21-19 en 21-18het 3e punt binnen sleepte. Jarcoe en Marinka en Mirthe en Jeffrey speelden tot slot de afsluitende mixpartijen, welkekeurig werden gedeeld met de tegenstanders uit Barendrecht net als de kwarktaart die Marinka en haar vriend hadden bereid voor bij het drankje na afloop. Vanuit het oogpunt van de Zwaluwen een zeer acceptabele uitslag waarmee op de helft van de competitie plaats 4 wordt bezet, een plaatsje hoger dan de verwachte eindstand door de spelers zelf. Saillant detail: in deze poule speelden vandaag de nrs 1 en 2 tegen elkaar, evenals de nummers 3 en 4 en de nummers 5&6 met als uitslag een 4-4 gelijkspel. Alleen bij de nrs 7 en 8 werd het 5-3 voor de nr 7 (Gilze). 

Mirthe: Knap gelijkspel van BC de Zwaluwen 3 tegen TFS Barendrecht 5

Zondag 12 november was alweer de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie. Deze keer was team 5 van TFS Barendrecht de tegenstander. Zij stonden voorafgaand aan de wedstrijd slechts één plek boven ons, maar wel met een groot verschil van 8 punten.

Ook vandaag kon Jeffry nog niet meedoen en Ronald moest team 2 versterken. Daarom hadden wij deze wedstrijd de beschikking over de 2J’s: Jarco en Jeffrey. We begonnen met de dubbels. De heren hadden het moeilijk in de 1e set. Deze ging dan ook met 21-13 naar Barendrecht. In de tweede set kwamen ze er meer in, maar was het helaas net niet genoeg. Deze set werd met 21-17 verloren. Ook de dames (Jitske en Mirthe) hadden het moeilijk in hun dubbel en kwamen moeilijk onder de druk uit. Ook deze wedstrijd werd in twee sets verloren: 21-15 en 21-12. Geen goede start: gelijk 2-0 achter.

De lastige taak voor Jarco om als eerste heer het eerste punt voor Zwaluwen binnen te halen. De eerste set moest hij nog even warm draaien. Deze werd verloren met 21-15. De tweede set ging hij goed van start en wist hij tot het einde zijn voorsprong vast te houden en won met 21-18. Maar zoals hij zelf al aangaf, zou hij wel ‘even’ op conditie winnen. Dat was immers zijn specialiteit. Vol enthousiasme en energie ging hij de baan weer op. Helaas was de energie bij de tegenstander ook nog niet op en lange tijd was het spannend. Er volgden lange rally’s, maar helaas ging met 21-17 toch het punt naar de tegenstander. Erg jammer! Jitske moest gaan zorgen voor de ommekeer. Ze ging in de eerste set goed van start en had een comfortabele voorsprong bij de 11. Toch kwam haar tegenstander beter in de wedstrijd en won verrassend de eerste set met 21-18. Nadat Hugo haar een aantal goede tips had gegeven, was de tweede set overduidelijk voor Jitske. Met 21-11 ging ze richting de derde set. In deze beslissende set had Jitske telkens een kleine voorsprong. Helaas kwam op het einde haar tegenstander weer op gelijke hoogte, waardoor het nog erg spannend werd. Het was 19-19 toen Jitske een belangrijk punt pakte. 20-19 in de derde set en de hartslag ging omhoog bij de toeschouwers. Gelukkig bleef Jitske geduldig, bouwde de rally goed op en maakte het af! 21-19 en het eerste punt was binnen!

Ondertussen was Jeffrey ook al een tijdje bezig. Terwijl ik stond te tellen, hoorde ik op de achtergrond de tegenstander van Jeffrey al enkele mooie zinnen uitkramen, zoals: “Jeetje, kan je dan ook helemaal niets?” of “Sla eens een keertje in”. Ik had dus al zo’n vermoeden dat Jeffrey goed bezig was en dat werd bevestigd toen ik mij omdraaide. De eerste set ging vrij eenvoudig met 21-12 naar Jeffrey. Ook de tweede set wist hij met 21-15 naar zich toe te trekken. De achterstand was inmiddels verkleind naar 3-2. Aan Marinka de taak om het gelijk te maken. In haar wedstrijd ging het lange tijd gelijk op, maar was het haar tegenstander die net iets meer fouten maakte. Met 21-19 ging de eerste set naar Marinka. Ook in de tweede set bleef ze rustig en bouwde ze de rally’s goed op. Met goed spel wist ze ook de tweede set te winnen en zo stond het gelijk!

Jeffrey en Mirthe waren in de tussentijd al begonnen aan hun mix en hadden helaas weinig van de spannende wedstrijd van Marinka meegekregen. Zij hadden erg veel zin in de mix en gingen ook goed van start. Bij de 11 stonden ze voor en deze voorsprong gaven zij niet meer weg. Met 21-13 werd de eerste set overtuigend gewonnen. In de tweede set gingen Jeffrey en Mirthe een beetje verslappen, maar kwamen op tijd weer in actie. Met leuk aanvallend spel werd ook de tweede set gewonnen en zo werd de 3-0 achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong. Zouden Marinka en Jarco voor een stuntje kunnen zorgen in de mix? Ze hadden een sterk en aanvallend mixkoppel tegenover zich. Met name in de eerste set hadden zij hier erg veel moeite mee. In de tweede set moest er daarom anders gespeeld gaan worden en met een tactiekwijziging werd het dan ook een stuk spannender. Toch had Barendrecht de gehele wedstrijd een kleine voorsprong en wisten deze vast te houden tot het einde: 21-17.

Al met al zijn we blij met de vier punten en deze mooie teamprestatie. We kunnen als team terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. We staan momenteel 4e en daarmee doen we het beter dan verwacht. Volgende week spelen we thuis tegen de koploper: BC Shot 2. We kunnen alle support dan goed gebruiken. Haal dus alle toeters en trommels uit de kast en laat je horen! 🙂

bcdezwaluwen.nl