Afgelopen weekend werd in de T-Kwadraat sporthal in Tilburg het laatste Junior Master Toernooi van dit seizoen gespeeld. Vanuit het hele land was er een sterk deelnemersveld op af gekomen. Het toernooi vormde een laatste kans om punten te halen voor de ranglijst van dit circuit, waarvan de beste 11 spelers uitgenodigd worden voor de grote finale in Den Bosch. BC de Zwaluwen jeugdspeler Casper Spaans , die tijdens de clubkampioenschappen nog de talententrofee won voor beste jeugdspeler van het jaar, ging de strijd aan in Tilburg.

Casper speelde zich met een voor hem onbekende partner in de mix U11 op dag 1 naar de volgende ronde. Gwyneth Tan van B.V. Almere en hij badmintonden op zondag een mooie halve finale, maar werden in de tweede set met 21-19 uitgeschakeld.

In het enkelspel zat Casper in een spannende poule, waar alle jongens aan elkaar gewaagd waren. In menig driesetter wist Casper 1 partij naar zich toe te trekken en won hij van de latere poulewinnaar. De andere twee partijen verloor hij nipt. Het publiek kon genieten van de grote progressie, die hij het afgelopen half jaar gemaakt heeft. De trainingen bij BC de Zwaluwen en de NBBJ badmintonschool werpen haar vruchten af.

In het jongensdubbel U11 speelde hij samen met Joep Strooper. Het plezier en de passie voor het spel spatten eraf en de eerste drie partijen werden gewonnen. In een hele spannende finale partij tegen Sam Cuntapay en Joely Cornet uit Almere trokken ze alle registers open, maar kwamen in de derde set net tekort.

Met deze prestaties heeft Casper voldoende punten verzameld en een plaats bij de beste 11 spelers van Nederland verdiend. Hij mag op zaterdag 20 mei in Den Bosch meedoen aan de Junior Master Finale 2017. Gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

 

Geschreven door: Hanneke Spaans

bcdezwaluwen.nl