In het derde weekend van november vonden weer de jaarlijkse Brabantse badmintonkampioenschappen plaats. Voor de tweede keer werd het toernooi gehouden in Sporthal Arendonk in Oosterhout. Vanuit de Zwaluwen was er een grote groep spelers aanwezig, namelijk: David van Dalm, Edwin van Dalm, Boyd Brekelmans, Stijn Beerkens, Rogier Braspennincx, Thomas Beekman, Eloise Deijkers, Sharon de Hart, Meike Obbens, Yannick Roeland, Wesley Sprenkels, Casper Spaans, Marieke Visser en Thijs de Lange.

In de herenenkel 1 stonden maar liefst 3 Zwaluwenspelers in de halve finales. Stijn en Rogier speelde een spannende drie setter tegen elkaar, met 14-21 21-16 12-21 veroverde Stijn een plek in de finale. David won twee keer in de verlening met 24-22 22-20 van Mathieu van der Velden (BC Shot). In de finale was David duidelijk de sterke en won overtuigend de eerste set met 21-10. In de tweede set gaf Stijn goed tegenstand, maar uiteindelijk won David toch met 21-19. David mag zich komend jaar Brabants kampioen noemen! Gefeliciteerd!

Marieke Visser Stond in de damesenkel finale 8 tegenover Renkske Leeggangers (BC Shot). Met een spannende driesetters (24-22 12-21 13-21) verloor Marieke helaas. Toch een knappe tweede plaats! Gefeliciteerd!

In de herendubbel 1 behaalde Boyd en David de halve finale, maar verloren helaas met 21-15 16-21 21-15 van Finn en Kyle van BCH.

Iedereen van harte gefeliciteerd!

bcdezwaluwen.nl