Dit jaar bestond BC De Zwaluwen 60 jaar! En dat vierden we groots tijdens de clubkampioenschappen. De feestelijke avond begon met een heerlijk buffet van Pasta & Pesto uit Prinsenbeek. Nadat iedereen van het eten had genoten, startten we met een hilarische pubquiz, gepresenteerd door Susan en Vicky.

Alle leden en oud-leden werden gehusseld in diverse groepjes, wat zorgde voor een gezellige mix van deelnemers. Tijdens de quiz passeerden tientallen leuke en uitdagende vragen de revue. Weet jij bijvoorbeeld hoe breed een badmintonveld is? Of hoeveel een Big Mac-menu kost? (Een populaire vraag, gezien onze competitie after party’s.) Ook vragen over het Eurovisie Songfestival kwamen voorbij.

Elke ronde leverde punten op, en het team met de meeste punten mocht als eerste iets leuks uitkiezen van de hobbytafel. Het doel? Maak een badmintonracket! Maar niet zomaar een racket; nee, we hadden geen snaren of logische onderdelen. In plaats daarvan kregen de teams spaghetti slierten, ballonnen, ducttape, knutselpapier, sponsjes en andere gekke materialen om hun creativiteit de vrije loop te laten.

Tussendoor werd er ook nog de hoogste toren gebouwd van spaghetti en spekjes, wat voor veel hilariteit zorgde. Uiteindelijk werden alle teams op het podium gevraagd voor de grote shuttle test: welk racket was het meest bruikbaar en het leukst versierd? Het team van Dennis, Amy, Daphne, Martine en Ineke won deze uitdaging en ging naar huis met een blik knakworsten. Ach, het zou ze een worst wezen!

Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig nagepraat en gedronken. Het was een avond om nooit te vergeten en een geslaagd jubileumfeest!

Op naar de volgende 10 jaar, BC De Zwaluwen!

bcdezwaluwen.nl