Negen spelers van BC de Zwaluwen uit Prinsenbeek namen afgelopen weekend deel aan het internationaal toernooi van Badmintonclub Brasschaat in België. Dat deden ze bepaald niet onverdienstelijk.

In damesdubbel in de klasse B1 behaalden Joyce van de Klundert en Cindy van der Zwaan een tweede plaats.

Anne van der Linden uit Prinsenbeek vormde in de damesdubbel C2 een koppel met Marinka Hack. En na een moeizame start wisten ze het als eerst geplaatste koppel uit te schakelen en in de finale het als tweede geplaatste duo.

Wesley Sprenkels en Yannick Roeland vormde in dezelfde klasse een koppel in de herendubbel en ook zij wisten een als eerste geplaatst koppel op hun weg naar de finale uit te schakelen.

Met een tweede plaats en twee eerste plaatsen werd het onderdeel ‘de dubbel’ dus positief afgerond door de spelers van BC de Zwaluwen.

In het gemend dubbel wisten Anne van der Linden en Wesley Sprenkels de halve finale te bereiken, maar moesten hun tegenstanders van de organiserende vereniging uiteindelijk de finale tegen Marinka Hack en Yannick Roeland gunnen.

In een spannende driesetter (21-15  18-21  18-21) wisten de Belgen ‘het goud’ in eigen huis te houden en mocht het Zwaluwen-koppel met het zilver naar huis.

Op dag twee van het toernooi werden de enkels gespeeld. Hier deden alleen Wesley en Yannick aan mee en ook dit verliep erg succesvol. Wesley hoefde pas het hoofd te buigen met twee maal 21-17 in de halve finale. Die was tegen de als tweede geplaatste Belg die later de finale tegen Yannick ook wist te winnen met twee keer 21-15. Het leverde Yannick zijn derde prijs op in dit weekend.

bcdezwaluwen.nl