Vrijdag 7 april speelde team 1 in de derde ronde van de Carlton GT Cup tegen het 1e team van Bc Asterix uit Rotterdam. Voorafgaand aan de wedstrijd was de verwachting dat het een gelijkopgaande strijd zou worden, omdat Bc Asterix 1 afgelopen seizoen ook in de 2e divisie is uitgekomen.

Rogier en Boyd speelden de herendubbel tegen de ervaren Sabar Lapré en de wat jongere Marijn Dokter. De eerste game was een gelijkopgaande strijd, die Rogier en Boyd uiteindelijk nipt met 21-19 verloren. In de tweede game begon het koppel van Bc de Zwaluwen meer fouten te maken en hadden moeite met het trage en verdedigende spel van hun tegenstanders, waardoor de tweede game met 21-15 verloren werd. Tussenstand 1-0

Tegelijkertijd speelden Romy en Lilièn de damesdubbel tegen Sarina Lapré en Nikki van de Ven. Ook Sarina staat bekend als een ervaren dubbel- en mixspeelster, dus de dames wisten van te voren dat ze aan de bak moesten. In de eerste game moesten onze dames nog de in hun spel komen, maar vanaf de tweede game werd er meer druk gezet, waardoor de 2e en 3e game met 9 en 17 werden binnengesleept. Tussenstand 1-1.

In de derde partij mocht Rogier aantreden tegen Marijn Dokter. Ondanks dat Rogier fysiek nog niet helemaal in orde was, wist hij toch het 2e punt van de avond binnen te slepen. In een lange driesetter was de tactiek van Rogier uiteindelijk doorslaggevend, waarbij tempowisselingen op het juiste moment het verschil maakte. Rogier won met 21-18 17-21 en 21-17. Tussenstand 1-2.

Romy mocht aantreden in de damesenkel tegen Nikki van de Ven, een dame die nog niet heel lang geleden 1e divisie speelde. Toch was hier in de wedstrijd niks van terug te zien. Met zeer degelijk spel wist Romy redelijk eenvoudig in twee games te winnen: 21-14 21-14. Hierdoor was de tussenstand 1-3 en was team 1 al verzekerd van een plek in de vierde ronde van de Carlton GT Cup.

Als laatst mochten Boyd en Lilièn aantreden in een wedstrijd die er niet meer toe deed. Toch was dit geen reden om rustig aan te doen, omdat hun tegenstanders (Sabar en Sarina Lapré) zeer goede dubbel- en mixspelers zijn met een uitstekende techniek. Een mooie kans dus om te laten zien wat zij in hun mars hebben. De gehele wedstrijd was een gelijkopgaande strijd, maar uiteindelijk bleken Sabar en Sarina net wat stabieler te zijn. In een lange driesetter ging het punt naar Bc Asterix.

Uitslag Bc Asterix 1 – Bc de Zwaluwen 1: 2-3.

Na deze overwinning is het afwachten wie de volgende tegenstander gaan worden van team 1. Dit zou mogelijk een team uit de Eredivisie kunnen zijn, wat voor het gepromoveerde team van Bc de Zwaluwen een erg leuke een leerzame ervaring kan worden. De loting zal in de week van 10 tot 15 april bekend gemaakt worden. Wordt vervolgd dus……

Inmiddels in de tegenstander bekend: BC Roostere 1. Vrijdagavond 21 april om 20:00 uur speelt Team 1 thuis. Kom jij ook team 1 aanmoedigen?

bcdezwaluwen.nl