Team 3 van BC de Zwaluwen reisde dit weekend af naar Giessenburg voor alweer de vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want wij hadden net als Vridos na vier wedstrijd 15 punten. Dit waren er in eerste instantie 14, maar wegens foutief invallen van Gilze, kregen wij er een punt bij. Jeffry was er deze wedstrijd helaas niet bij. Hij onderging begin oktober een operatie en is er hopelijk snel weer bij. Wel hadden we een geschikte vervanger gevonden, namelijk: Jeffrey.

We waren ruim op tijd in Giessenburg en om 18.00 uur konden de wedstrijden dan eindelijk beginnen. Het beloofde wel een lange avond te worden, want tot 19.00 uur hadden we twee banen en daarna maar één. De dubbels werden tegelijk gestart. De dames hadden geen moeite met hun tegenstanders. Zo stonden zij in de eerste set 11-4 voor. Ronald was hier uiteraard zeer tevreden mee en stak even zijn duim omhoog. Zonder al te goed te spelen, werd er in 2-sets gewonnen. De mannen daarentegen maakten het wat spannender. De eerste set ging naar Ronald en Jeffrey met 21-18. De tweede leek ook lange tijd onze kant op te gaan, maar helaas werd de tweede set verloren met 21-19. Er volgende een spannende en beslissende derde set. Deze ging continu gelijk op en kon dan ook niet bij de 21 beslist worden. Intussen was onze fanatieke Zwaluwen supporter Wil ook binnen gekomen en begon ook vol enthousiasme onze heren aan te moedigen. De wedstrijd werd uiteindelijk pas beslist bij 29-27 en helaas niet in het voordeel van Zwaluwen. Na de dubbels stond het dus 1-1.

Omdat de mannen nog even moesten uitpuffen na hun zware 3-setter, begonnen Jitske en Marinka alvast aan hun singles. Jitske ging als een speer en stond gelijk 11-2 voor. Daarna stond ze lang op 20, maar had wat moeite om het laatste punt binnen te halen. Toch werd de eerste set ruim gewonnen met 21-10. Marinka had helaas wat meer moeite. Ze begon met veel fouten en stond 5-0 achter. Gelukkig kwam ze er daarna weer goed in en wist met een 11-10 achterstand te rusten. Daarna nam haar tegenstander het weer over en werd de eerste set verloren met 21-11. Jitske was ondertussen al een tijdje bezig aan haar tweede set en had het iets moeilijker dan in de eerste set. Toch werd het niet spannend en was met 21-16 het tweede punt van de avond binnen. Helaas was het niet de avond van Marinka. Ook de tweede set was haar tegenstander te sterk: 21-13. Toen begon Jeffrey aan zijn single. Hij moest het opnemen tegen Dick van Rosmalen en dat beloofde een zware wedstrijd te worden. De eerste set was echt super om naar te kijken. Wij zaten te genieten op het bankje. Het ging continu gelijk op, maar werd met 21-18 nipt verloren. Helaas was daarna het tankje wel leeg bij Jeffrey. Hij probeerde het nog, maar door de vermoeidheid waren er te veel fouten: 21-10. Ronald had zoals gewoonlijk weer super veel zin in zijn single. Wil kwam nog even met een mooie uitspraak van Ronald: “Singelen is voor autisten: voor mensen die niet samen kunnen spelen met anderen”. De eerste set zat hij er helaas alleen niet zo lekker in er werden te veel fouten gemaakt. Hij verloor deze dan ook met 21-16. Ronald gaf de tweede set even gas bij en met 21-15 werd de derde set binnengehaald. Dit was opnieuw (na de dubbel) een zware uitputtingslag. Ronald stond nog 11-6 voor, maar daarna nam zijn tegenstander het over en stond deze ook geruime tijd voor. Ronald stond 17-14 en 19-17 achter, maar was er toen wel klaar mee en maakte vier punten op rij. Wat een comeback! Ook de singles werden dus eerlijk verdeeld en de stand was 3-3.

Ronald had helaas niet veel tijd om uit te rusten, want hij mocht alweer de baan op met Marinka voor de eerste mix. Ronald had er echt zin in vandaag en maakte ook hier weer een 3-setter van, nadat de eerste set werd verloren met 21-19 en de tweede werd gewonnen met 22-20. De derde set had Vridos telkens een kleine voorsprong en deze hielden zij vast tot het einde van de wedstrijd: 21-17. Mirthe en Jeffrey moesten er voor zorgen dat het weer gelijk werd. De eerste set werd er aanvallend gespeeld en werd de eerste set gewonnen met 21-17. Het zag er goed uit, maar in de tweede set waren ze het even helemaal kwijt. Fout na fout volgde en de set werd met duidelijke cijfers verloren. Na deze set werd de reset-knop ingedrukt en volgde weer het aanvallende spel van de eerste set. Deze set werd niet meer spannend en met 21-13 was het vierde punt binnen.

Volgende week hebben wij daarom een weekje vrij. Op 5 november nemen wij het op tegen Bavel. De speler van de wedstrijd was vandaag Jitske die geen enkele set verloor.