Nieuw clubshirt

Nieuw clubshirt

In 2013 ruilde we het zwart-rode Zwaluwenshirt in voor het zwart-blauwe exemplaar. Nu zeven jaar later is het tijd voor iets nieuws: Vanaf september 2021 gaan we voor een nieuw clubshirt!

De sponsorcommissie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het vinden van het juiste clubshirt: Welk shirt heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? Welk shirt heeft nog geen andere club? Hoe gaat het bestelproces? En kunnen we van een vaste voorraad van de balans af? Mede door deze vragen hebben ze een hoop shirts de revue laten passeren. Misschien heb je al wel eens een test shirt in de zaal voorbij zien komen…

Na het spreken van verschillende teamkleding leveranciers is hun oog gevallen op een merk wat in de hardloop en voetbalwereld veel gedragen wordt, maar nog niet op de badmintonbaan is gezien. Enthousiast pitchen Rick, Boyd en Rowan dit shirt en gaf het bestuur een GO!

Het nieuwe clubshirt is van het merk Craft en komt oorspronkelijk uit Zweden. PEC Zwolle en SC Cambuur spelen ook in dit merk. En daar past BC De Zwaluwen natuurlijk mooi bij ūüėČ

Het shirt is gemaakt van 100% polyester. Doordat de stof dun, stretchy en ademend is het ideaal om in te sporten. Het shirt heeft een V hals en is verkrijgbaar in de maten XS t/m 3XL. Daarnaast heeft het merk ook de juniorenmaten 74/80 t/m 158/164. Het shirt valt op maat.
Corono proof passen zit er helaas niet in, maar er komt wel een duidelijke maattabel die meer duidelijkheid gaat geven.

Op de voorkant komt natuurlijk het logo van onze sponsor DOB-Buildings en aan de achterkant de naam van de speler en het Zwaluwen-logo. De exacte prijs van het nieuwe clubshirt wordt op een later moment bekend gemaakt.

De shirts zullen in de loop van het voorjaar bestelbaar zijn. De PR-commissie probeert dit via de website in te regelen, zodat het mogelijk is om online je shirt te bestellen.

Jeugdtraining

Jeugdtraining

Een aantal fanatieke jeugdspelers staan op zondagochtend paraat voor een leuke buitentraining. Aafke, Lilien en Eloise zorgen ervoor dat onze jeugdspelers hun energie kwijt kunnen met verschillende oefeningen en spelletjes.

Van de eerste training is een video gemaakt:

Blessure tarief

Blessuretarief

Vanwege de lagere verwachte uitgaven zal v.w.b. de clubcontributie voor het 1e kwartaal voor iedereen het ‘blessuretarief’ worden gehanteerd, oftewel een bedrag van ‚ā¨ 10,-. Daarnaast wordt de ledencontributie van Badminton Nederland in rekening gebracht, deze bedraagt dit jaar ‚ā¨ 14,55 per persoon.¬† De incasso van deze bijdragen zal de komende week plaatsvinden.

Omdat de competities gestopt zijn door de bond, zullen wij bekijken of een gedeeltelijke teruggave van de betaalde competitiebijdrage aan de competitiedeelnemers mogelijk is. Dit hangt ondermeer af van wat de bond gaat doen met de bijdrages die zij weer van de clubs ontvangen hebben. Wanneer hier meer zicht op is, horen jullie (de competitiespelers) dat uiteraard.

Verder kijken wij natuurlijk ook verenigings-breed naar de financi√ęle conclusies van het jaar 2020 en komen hier t.z.t. op terug, naar verwachting zal in april een ALV worden gepland.

Competitie stopgezet

Competitie stopgezet

Badminton Nederland heeft besloten om per 18 januari 2020 alle lopende competities voor dit seizoen te be√ęindigen. Door de verlenging van de huidige lockdown tot minstens dinsdag 9 februari is het conform de opgestelde routekaart niet meer mogelijk om de reeds opgestarte competities nog uit te spelen. We beseffen dat dit een ingrijpend besluit is, maar in onze ogen wel het juiste besluit.¬†Er worden geen kampioenen benoemd en er zal geen promotie en/of degradatie worden toegepast. Alle teams die zich hebben ingeschreven voor het seizoen 2020-2021 komen in het seizoen 2021-2022 uit in dezelfde divisie/klasse.

Sinterklaastoernooi

Sinterklaastoernooi

Het is alweer even geleden.. maar 4 December 2020 vond het jaarlijkse sinterklaas toernooi weer plaats! Vanuit de jeugdcommissie werden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals: wandklimmen, stapelen van pakketjes, badmintonnen met een dikke mat voor het net. Het was weer een groot succes dankzij de organisatie van de jeugdcommissie.

Badminton Horoscoop 2021

Badminton Horoscoop 2021

Steenbok 22 december ‚Äď 19 januari

Ondanks dat afgelopen jaar niet verliep zoals gewenst, wordt dit jouw jaar Steenbok. Je blinkt uit op de badmintonbaan vanwege jou tactische spel. En dat is maar goed over, want die conditie is ver te zoeken sinds Corona tijd.

Waterman 20 januari ‚Äď 18 februari

Voor jou staat plezier voorop en dat is flink belemmerd het afgelopen jaar vanwege Corona. Gelukkig wordt dit een jaar waarop je iedereen overhaalt om op vrijdagavond nog een partijtje te spelen. Koester deze instelling Waterman.

Vissen 19 februari ‚Äď 20 maart

2021 wordt een jaar waarin je goed moet letten op je gezondheid. Loop niet te lang door met blessures en bouw het badmintonnen langzaam op. Maar zodra je weer fit bent, sta je te vlammen op de baan.

Ram 21 maart ‚Äď 19 april

In de maanden mei, september en oktober zal je het meeste uit je badmintoncarrière halen en je veel winstpartijen bezorgen. Met name je aanvallende spel met je smashes zal je tegenstander verrassen.

Stier 20 april ‚Äď 20 mei

Het wordt voor jou een jaar waarin je met tegenslagen te maken krijgt. Schiet niet uit je slof, probeer kalm en rustig te blijven in deze situaties. Op die manier haal je het meeste uit je wedstrijden en kan de winst jou kant op vallen.

Tweeling 21 mei ‚Äď 20 juni

2021 wordt jou jaar. Je bent fit, in balans en mentaal sterk. Met jou uithoudingsvermogen maak je je tegenstander helemaal gek en drijf je hen tot het uiterste. Zo sleep je winst na winst binnen.

Kreeft 21 juni ‚Äď 22 juli

Jouw positieve instelling en enthousiasme be√Įnvloed je clubgenoten. Zo kan iedereen de negativiteit rondom het Corona-virus loslaten. Ga zo door Kreeft!

Leeuw 23 juli ‚Äď 22 augustus

Dit jaar ligt volledig in jouw handen. Wanneer je veel traint ben je fitter dan ooit en dit geeft blessures geen kans. Maar pas op, luiheid ligt op de loer. Zorg dat je gemotiveerd blijft om de kansen voor dit geweldige jaar optimaal te benutten.

Maagd 23 augustus ‚Äď 22 september

Je hebt er alles aan gedaan om dit jaar fit te starten, houd dit vol. Vergeet de maanden juni en juli, vanaf september en oktober ga jij weer shinen op de badmintonbaan.

Weegschaal 23 september ‚Äď 22 oktober

Jouw fanatisme op de badmintonbaan werkt aanstekelijk. Door jou worden anderen gemotiveerd om ook hard te trainen. Behoud die grote glimlach op de baan!

Schorpioen 23 oktober ‚Äď 21 november

Jij laat je niet uit het veld slaan door Corona en blijft de passie voor badminton uitstralen. Zet de wedstrijd naar je hand door je fabelachtige dropshot in te zetten. Geen tegenstander die ze heeft!

Boogschutter 22 november ‚Äď 21 december

Jij maakt het je tegenstanders moeilijk dit jaar. Door de vele schijnslagen stuur je ze steeds het bos in. Blijf iedereen verrassen en de winstpartijen stromen binnen.

 

Vrijwilligers bedankt!

Vrijwilligers bedankt!

Beste vrijwilliger van de Zwaluwen
 
Op 7 januari proostten we tijdens de nieuwjaarsborrel op weer een nieuw jaar
De planning voor de clubkampioenschappen en het Start-up toernooi lag al klaar.
 
Zorgeloos werd de competitie uitgespeeld, met handhaving en een kampioen.
En keken de competitiespelers alweer uit naar het volgende seizoen.
 
Ook op vrijdagavond trainden de jeugdspelers fanatiek met elkaar.
Onze trainers en assistenten staan onvermoeibaar iedere week voor ze klaar.
 
In maart werd alles anders, het Corona-virus woekerde in ons land.
Het advies was: schud geen handen en houd anderhalve meter afstand.
 
Maar al snel was dat niet genoeg, en werd thuisblijven de plicht.
Voor we het wisten, gingen ook de deuren van Sporthal De Drie Linden dicht.
 
De clubkampioenschappen werden afgelast en je racket bleef in de tas.
Lange weken zonder badminton is wat het vervelende gevolg hiervan was.
 
In mei was wel de Algemene Leden Vergadering, maar dit keer digitaal.
En zagen we elkaar weer voor het eerst buiten de badmintonzaal.
 
Gelukkig werd het snel beter, en konden we weer aan de slag.
Al snel stonden veel Zwaluwenaren op de baan met een grote glimlach.
 
Heel de zomer blijven badmintonnen was voor veel spelers de wens.
Dat konden we regelen voor de jeugd en senioren met de nodige social distance.
 
In augustus wist de sponsorcommissie een mooi bedrijf te verleiden.
Met DOB Buildings op onze shirts gaan we ervoor, op naar betere tijden.
 
In september startten de trainingen weer voor het nieuwe seizoen.
Met Henk, Edwin en J√ľrgen worden we vast weer kampioen!
 
Het vergt dit jaar wat extra moeite en de regels veranderen iedere week,
maar dankzij jouw inzet als vrijwilliger liet je de club niet in de steek!
 
We willen je graag bedanken voor al je inzet en positiviteit.
Al gaat het dit jaar niet met een vrijwilligersactiviteit…
 
We geven je graag iets lekkers wat past bij deze tijd van het jaar.
Bedankt, BC de Zwaluwen is je onwijs dankbaar!
 
Met sportieve groet,
Het bestuur van BC De Zwaluwen

Voorspeeldagen Trainingscentra

Vind je het leuk om te badmintonnen, maar zou je dit meer willen doen en graag beter willen worden? In Noord-Brabant zijn verschillende trainingscentra die ruimte bieden voor junioren tot 16/17 jaar. Zo is er de Noord-Brabantse Badminton Jeugdselectie (NBBJ) in Boxtel en een Regionaal Training Centrum in Breda. 
Voor deze badmintonscholen dien je deel te nemen aan een voorspeeldag. Op deze dag speel je wedstrijden en doe je oefeningen met andere kinderen en wordt er een selectie gemaakt.

Op dit moment speelt Jayden Volkert bij de NBBJ. In het verleden hebben diverse senioren competitiespelers bij deze trainingscentra extra getraind. 

NBBJ

Voorspeeldag Kringtraining 2021
Inventarisatie
Aan alle jeugdtrainers, jeugdbegeleiders en technische (Jeugd)commissies,


Elk jaar organiseert de Noord-Brabantse Badminton Jeugdselectie(NBBJ) een voorspeeldag . Met als uitgangspunt het volgen van een kringtraining ,welke uit 8 trainingsmomenten bestaat van elk 2 uur.


Ook tijdens dit vervelende Coronatijdperk gaan wij ( rekening houdend met alle maatregelen welke op dat moment van toepassing zijn) dit bij voldoende deelname organiseren. Voor ons als NBBJ is het noodzakelijk om eerst de aanmeldingen en voorkeuren te inventariseren ,alvorens wij een keuze maken.

Er zijn een aantal mogelijkheden v.w.b. deelname aan de kringtraining medio eind februari/maart 2021:
a)Dinsdags van 17.30/19.30 in sporthal de Braken te Boxtel
b)Zaterdags van 10.00-12.00 in sporthal de Braken te Boxtel
c)Zaterdags van 10.00-12.00 in sporthal Ussenstelt te Oss.

De voorspeeldag zal dan 2 tot 3 weken voorafgaande  de kringtraining plaatsvinden
De deelname¬† aan de voorspeeldag is gratis, de kosten voor de kringtraining¬† zijn ‚ā¨ 65-¬† voor 8 keer trainen.De voorspeeldag zal starten met een algemene introductie van de trainersstaf versus scouts van de NBBJ, waarna een collectieve warming-up zal plaatsvinden. Na een aantal basis slag en -loopvaardigheden zullen er korte wedstrijdjes gespeeld worden.
De selectiecriteria voor deelname aan de kringtraining zijn de volgende:
* Alg. motorische vaardig en groeimogelijkheden, met name gericht op voldoende of aan te leren badminton vaardigheden.
* Oog-hand-coördinatie, met én zonder racket
* Motivatie (De wil om te trainen en leren om dit vervolgens om te zetten in een wedstrijd)
* Beschikken over de universele en of shakehandsgrip.
* Het kunnen brengen en halen van de spelers door ouder(s ) en /verzorger(s)

De Kringtraining heeft als primair doel jeugdige badmintonners/sters t/m 15 jaar 8 trainingen van elk 2 uur aan te bieden met spelers van zoveel als mogelijk gelijkwaardige kwaliteit en kwantiteit onder leiding van gelicenseerde badmintontrainers SLB2 t/m SLB4. (SL = Sportleider)
Tevens heeft de kringtraining als secundair doel eventueel geselecteerde spelers een plaats aan te bieden binnen de badmintonschool. Tijdens de voorspeeldag zal door onze trainingsstaf een 1e selectie worden gemaakt uit de deelnemers.  Daarna zal deze (groep) selectie d.m.v. een 8-tal aanvullende trainingen (de zgn. kringtrainingen) uitvoerig getraind (getest) worden op technisch, fysiek en mentaal gebied. Afsluitend kunnen na voordracht en committent van ouder(s )en /of verzorger() als spelers worden aangenomen
Parallel aan de voorspeeldag zal door de hoofdtrainer van NBBJ informatie versterkt worden aan ouder(s) en/of verzorger(s), trainers, bestuursleden  van de club waar uw kind traint en alle overige betrokkenen ,over de voortgang van/na de kringtraining en rand voorwaardelijke zaken van de NBBJ.

Voor hen, die niet bekend zijn met de NBBJ Dunlop Badmintonschool, een korte toelichting:
De Noord-Brabantse Badminton Jeugdselectie(NBBJ) is een talentencentrum waar badmintonspelers opgeleid worden in een door Badminton Nederland(BNL) met 2 sterren gecertificeerde Badmintonschool.


Gedurende 35 weken wordt o.l.v. gelicenseerde trainers (SL2 t/m SL4), meerdere keren per week niveau getraind in Boxtel.
De badmintonschool is het eerste vangnet voor getalenteerde jeugdspelers richting mogelijk topbadminton.
Doelstelling badmintonschool is om primair d.m.v. aanbieden kwalitatief goede trainingen en kwantitatief spelers van gelijkwaardig niveau en of leeftijd, betere badmintonners te maken en secundair indien van toepassing een aanzet te geven richting topsport. 

 Uw kind kan zich aanmelden met de volgende gegevens: voor/achternaam, geboortedatum, telefoonnummer of 06 nummer, vereniging, voorkeur locatie kringtraining a), b) of C Medio begin februari ontvangt u een mail met de voorkeur van dag / locatie en alle overige relevante gegevens.

Bij aanmelden en of overige informatie graag een mail sturen aan hoofdtrainer@nbbj.nl

 
Met sportieve groet, Bestuur NBBJ, namens deze
Leon Florentinu


RTC Breda

Beste verenigingen, 

Via deze mail wil ik jullie informeren over het initiatief om de mogelijkheden te onderzoeken voor het opstarten van een Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Breda in samenwerking met de gemeente Breda.  Momenteel hebben we in het topsportprogramma van Badminton Nederland 4 RTC’s (Arnhem, Eindhoven, Den Haag en in Almere). In deze mail treffen jullie algemene informatie over een RTC en specifiek over de situatie met betrekking tot het initiatief in Breda. Wat is een RTC:een RTC is een officieel regionaal trainingscentrum van Badminton Nederland. Het is een kenniscentrum waar spelers en trainers zich kunnen ontwikkelen en een volgende stap richting de top kunnen zetten.  

Doel van een RTC:

Op een RTC trainen de meest talentvolle spelers uit de regio met als doel de spelers via een structureel en goed begeleid programma richting de NJS (Nationale Jeugd Selectie) en uiteindelijk de S-1 selectie (fulltime programma voor spelers tussen de 16 en 22 jaar op Papendal) te brengen. Onderstaand zijn in het kort de verschillende fases van het gehanteerde topsport piramide van het topsportprogramma van Badminton Nederland weergeven.·       

De start van het hele opleidingsprogramma ligt bij de verenigingen.·       Vanuit de vereniging gaan talentvolle spelers op jonge leeftijd vaak ergens een extra training volgen, dit kan een extra club training zijn of bijv bij een badmintonschool.·       

De stap erna is het RTC, het RTC biedt 4 ochtenden in de week trainingen aan. Talentvolle kinderen kunnen al starten op een RTC vanaf 10-11 jaar (dan trainen ze 2 dagen in de week mee in combinatie met de basisschool). Kinderen vanaf 12 jaar tot ongeveer 16/17 trainen 4 dagen in de week en combineren dit met de middelbare school. Alle RTC’s zijn ook verbonden aan een lootschool of een topsportschool, zodat de combinatie trainen en school gemaakt kan worden. Voor een RTC wordt je als speler geselecteerd door een van de RTC / Nationale coaches. 

Wij informeren jullie hierover omdat we samen met Gemeente Breda kijken of we vanaf volgend seizoen (augustus 2021) een RTC kunnen starten in Breda. Zoals jullie wellicht weten wordt er in Breda een nieuw Topsportcentrum gebouwd, wat naar verwachting in 2022 klaar zou moeten zijn.Mochten wij een RTC kunnen starten in Breda dan is het doel om vanaf 2022 in dit nieuwe Topsportcentrum te gaan trainen. Om bovenstaande waar te kunnen maken, zullen we eerst inzicht moeten krijgen in de talentvolle spelers die in en rondom Breda wonen en spelen. We hebben het bereik richting Breda gezet op ongeveer maximaal 45 minuten rijden.

Om dit inzicht te krijgen willen wij een voorspeeldag houden voor RTC Breda, deze staat gepland op¬†zaterdag 20 februari van 10:00 ‚Äď 12:00.¬†¬†Daarnaast willen we jullie als verenigingen ook uitnodigen op¬†zaterdag 20 februari van 13:00 ‚Äď 14:30¬†om jullie mee te nemen in het verhaal achter het RTC, topsport in Nederland en wat jullie bijdrage is vanuit de verenigingen, maar ook wat krijgen jullie terug vanuit de topsport voor de verenigingen. Graag informeren we jullie vanuit Badminton Nederland door hierover samen in gesprek te gaan en jullie vragen e.d. te beantwoorden.¬†Wij willen jullie vragen om talentvolle spelers van jullie club/vereniging te enthousiasmeren om mee te komen doen bij de voorspeeldag. Na afloop van de voorspeeldag zullen wij een terugkoppeling doen naar de spelers of ze geselecteerd worden voor het RTC.¬†Aanmelden voor de voorspeeldag kan via een mail naar:¬†topsport@badminton.nl¬†Graag even bij de aanmelding vermelden:

Naam: 
Adres: 
Geboortedatum: 
Vereniging: 
Tel nummer: 
Email adres: 

 En aanmelden voor de bijeenkomst voor verenigingen kan ook door een mail te sturen naar topsport@badminton.nl

Naam vereniging: 
Wie zijn aanwezig: 
Email adres: 

Wij hopen op jullie medewerking en enthousiasme om samen met ons en Gemeente Breda te kijken of we talentontwikkeling een mooi plekje kunnen gaan geven in Breda

Hoe gaat het nu met Jimmy Roemer?!

Hoe gaat het nu met Jimmy Roemer?!

Op zondagmiddag 15:00 uur NL tijd ga ik ‚Äúeven‚ÄĚ met Jimmy Facetime‚Äôen, dat even veranderd in √©√©n uur! Ik zit dan ook binnen met een warme trui en de verwarming aan en Jimmy zit in een T-shirt heerlijk buiten en verteld mij dat het bij hem 27 graden is! Verschil moet er zijn. 

Hoe gaat het nu met Jimmy?

Jimmy verteld dat het goed met hem gaat, hij en Paula hebben hun weg wel gevonden in Oranjestad op Aruba. Om een vergelijking te doen Aruba is net zo groot als Tilburg en je rijdt er binnen 35 minuten van noord naar zuid.

Paula werkt in het onderwijs en geeft les aan groep 7 en Jimmy werkt bij een bedrijf dat o.a. toiletpapier maakt. Ze hadden alleen niet van tevoren kunnen bedenken dat ze al na 4 maanden in een lockdown zouden zitten op Aruba en die van hun was dan nog iets strenger dan in Nederland. Zo was er een avondklok, iedereen moest om 20:00 uur binnen zijn en je mocht alleen naar buiten voor boodschappen, het ziekenhuis of om de hond uit te laten.

Zelf had Jimmy toestemming op kantoor te werken omdat hij producten levert aan vitale beroepen.

Maar Jimmy geeft aan dat dit een goed moment was om naar Aruba te verhuizen, een droom die hij langere tijd had om ergens te wonen waar het altijd goed weer is.

Hij is dan ook aan het kijken om een huis te kopen op Aruba.

Speel jij badminton op Aruba?

Nee, Jimmy speelt nu beach tennis! Iets wat we al eerder met de vereniging hebben gedaan en wat dus goed is bevallen! Hij traint (!) en speelt ook competitie, geen heel hoog niveau want de spelers nemen zelf een emmer met bier en ijs mee om tijdens de wisseling van helft, net zoals je bij tennis hebt, een slok bier te nemen.

Wanneer kom je weer een keer terug naar Nederland?

Het plan was om in het najaar van dit jaar weer even in Nederland te zijn maar dankzij Corona kan dat nu helaas niet want hij geeft ook aan dat hij de vereniging wel mist. (en terecht!) Het is toch wel het sociale aspect wat je dan mist, al volgt hij ons natuurlijk via de social media kanalen. 

Het was dan ook met opzet dat hij in 2016 stopte met het spelen van badminton om zo een aanloop te maken om naar het buitenland te verhuizen.

Ik heb ook Jimmy‚Äôs huis mogen zien, en dat was typisch Aruba. Een mooi huis met gele muren met een eigen zwembad en een mooie tuin. Iets wat nu toch wel fijn is in deze corona tijd en de lockdowns. 

Hopelijk zien we Jimmy snel weer een keer in Nederland!

17-11 Corona Update

17-11 Corona Update

Beste Zwaluwen,Naar aanleiding van de persconferentie van 17 november verandert de manier van vrijspelen op de vrijdagavond weer terug naar de maatregelen die we in oktober ook hebben gecommuniceerd. Hierbij geldt: 

Voor badminton is van belang:     

 • Dat er maximaal 30 personen tegelijk in een ruimte mogen zijn. De grote hal van De Drie Linden wordt gezien als √©√©n ruimte.
 • Dat er in groepjes van maximaal 4 personen samen/onderling gesport mag worden, met steeds een afstand zowel b√≠nnen als tussen de groepjes van tenminste 1,5 meter.
 • Dat we om bovenstaande reden niet mogen dubbelen.
 • Voor spelers onder de 18 jaar gelden bovenste regels niet.

Wat betekent dat voor de vrijspeelavond op vrijdagavond van 20:00-22:30 uur?

Concreet komt het erop neer dat een groepje van maximaal 4 personen samen √©√©n baan mag gebruiken, maar dus alleen om te singelen. Oftewel de 4 personen rouleren onderling met single partijen, en blijven daarbij gebruik maken van dezelfde baan. Het is niet de bedoeling dat er onderling tussen verschillende groepen gerouleerd wordt. Daarbij is het verplicht om jezelf per avond in te schrijven zodat we ons aan de registratieplicht houden en het aantal spelers in de zaal kunnen monitoren. 

Voor de inschrijving op vrijdagavond maken we gebruik van online reserveren via de app Woosh! Deze app is in opdracht van Badminton Nederland ontwikkeld. Voor meer informatie over de app Woosh! bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=kK_dgvpgIV8/ 

 Hoe werkt het?

 • Download de app Woosh! op je telefoon of tablet. Je herkent de app aan het shuttle-logo.
 • Maak een gebruikersaccount aan. Geef bij je vereniging als lidnummer je bondsnummer op, je wordt dan automatisch herkend als lid van BC de Zwaluwen. Dit is nodig om te kunnen reserveren.
 • Hierna kun je zoeken bij speellocatie naar ‚ÄėZwaluwen‚Äô en een baan reserveren voor de vrijdagavond.
 • Je kunt jezelf en maximaal drie anderen op die reservering plaatsen. Let op, de anderen die je aanmeldt moeten ook een Woosh! account hebben, via de app kun je ze dan selecteren.
 • Je moet een reservering maken van minimaal 2 personen
 • In het kader van efficiency verzoeken we je om zoveel mogelijk met een groepje van 4 personen in te schrijven, om een optimale baanbezetting te houden. En zo heb je ook de meeste spelroulatie. Als dat niet lukt, dan kun je met z‚Äôn twee√ęn of driee√ęn reserveren.
 • Voor de banen waar 2 of 3 spelers zijn, kunnen per zaaldeel de middelste banen gebruikt worden. De banen aan de buitenkanten zijn dan voor groepjes van 4. 
 • De banen zijn beschikbaar van 20.15u tot 22.15u. Dit in verband met de wisseling tussen de jeugd en senioren aan het begin, en de tijd die nodig is voor het opruimen en desinfecteren aan het einde van de avond. Je reserveert dus met je groepje van 2, 3 of 4 personen √©√©n baan de gehele speelavond.

 Er is √©√©n uitzondering op de alleen-singelen-regel:

 • Junioren tot 18 jaar die normaal gesproken al bij de senioren meespelen, mogen onderling dubbelen/mixen op √©√©n  baan, als ze een groepje van 4 kunnen maken, mits alle 4 de spelers jonger zijn dan 18.

Kan iedereen spelen?

Op dit moment kunnen we niet inschatten wat de animo is. We moeten wel het maximum van 30 in de gaten houden, en daarnaast moeten we eventuele wijzigingen in het gebruik van de zaal tijdig doorgeven aan de gemeente. Mocht je je willen inschrijven en het blijkt dat alles al bezet is, geef dit dan svp bij ons aan. Op die manier weten we hoe groot de animo  is, en dan kunnen we bekijken wat er nog mogelijk is, of voorrang geven voor de volgende keer. Uiteraard willen we iedereen in de gelegenheid stellen om te spelen.

Belangrijk om dit goed te laten verlopen is:

 • Dat je uiterlijk vrijdagochtend om 10:00u gereserveerd hebt voor die avond.
 • Dat je alleen kunt komen spelen als je een (niet geannuleerde) reservering hebt via Woosh! Spontaan naar de sporthal komen om te kijken of je kunt spelen is dus tijdelijk niet de bedoeling.
 • Dat je op het tijdstip van de reservering aankomt en niet eerder (als je een groepje van 4 bent, kunnen er 2 wat later binnenkomen natuurlijk).
 • Dat je op de speelavond in je bubbel van 2/3/4 personen blijft en niet gaat mengen met andere groepjes
 • Dat je je houdt aan de al langer geldende Coronamaatregelen: was je handen, houd 1,5m afstand, ontsmet de spullen bij het opruimen etc..
 • Als je klachten hebt, blijft je thuis. In dat geval is het de bedoeling om via Woosh je reservering te annuleren. Een andere speler kan dan die plaats innemen, deze persoon moet dan wel zelf nog even reserveren.

Tenslotte: de gemeente gaat strenger toezien op de handhaving van de maatregelen. Als er te veel mensen zijn, of we houden ons niet goed aan de maatregelen, kan de beheerder mensen wegsturen of de speelavond be√ęindigen. Dat willen we uiteraard voorkomen, dus vragen we je om je zo goed mogelijk aan de regels te houden en mee te werken aan het zo kort mogelijk laten duren van de lockdown. Daarnaast wordt er ook geadviseerd om bij binnenkomst en weggaan van de sporthal een mondkapje te dragen. Tijdens het spelen is het dragen van een mondkapje niet nodig. Mocht je vragen hebben of tegen problemen aanlopen met reserveren, stuur dan svp een mail naar secretaris@bcdezwaluwen.nl

Succes en gezondheid!

Het bestuur

17-11 Corona Update

6-11 corona Update

Beste Zwaluwen,


Naar aanleiding van de persconferentie van 4 november verandert de manier van vrijspelen op de vrijdagavond. Er mag met maximaal 2 personen gesport worden en groepslessen zijn verboden. Vooralsnog kan de vrije speelavond doorgaan maar met aangescherpte regels. De kerngedachte is om het aantal onderlinge contacten zoveel mogelijk te beperken. Hier willen we als Zwaluwen graag aan meewerken, sowieso in het belang van ieders gezondheid en ook om te helpen ervoor te  zorgen dat de lockdown zo kort mogelijk hoeft te duren.

Voor badminton is van belang:     

 • Dat er in groepjes van maximaal 2 personen samen/onderling gesport mag worden, met steeds een afstand zowel b√≠nnen als tussen de groepjes van tenminste 1,5 meter.
 • Voor spelers onder de 18 jaar gelden bovenste regels niet.
 • We zijn dus in beginsel met niet meer dan 18 personen in de zaal. Tenzij er spelers jonger dan 18 jaar bij zijn, dan kan het iets meer zijn (maar nog steeds maximaal 30)

Wat betekent dat voor de vrijspeelavond op vrijdagavond van 20:00-22:30 uur?

Concreet komt het erop neer dat een groepje van maximaal 2 personen samen √©√©n baan mag gebruiken om te singelen. Het is niet de bedoeling dat er onderling tussen verschillende groepen gerouleerd wordt. Daarbij is het verplicht om jezelf per avond in te schrijven zodat we ons aan de registratieplicht houden en het aantal spelers in de zaal kunnen monitoren. 

Voor de inschrijving op vrijdagavond maken we gebruik van online reserveren via de app Woosh! Deze app is in opdracht van Badminton Nederland ontwikkeld. Voor meer informatie over de app Woosh! bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=kK_dgvpgIV8/ 

 Hoe werkt het?

 • Download de app Woosh! op je telefoon of tablet. Je herkent de app aan het shuttle-logo.
 • Maak een gebruikersaccount aan. Geef bij je vereniging als lidnummer je bondsnummer op, je wordt dan automatisch herkend als lid van BC de Zwaluwen. Dit is nodig om te kunnen reserveren.
 • Hierna kun je zoeken bij speellocatie naar ‚ÄėZwaluwen‚Äô en een baan reserveren voor de vrijdagavond.
 • Je kunt jezelf en 1 ander persoon op die reservering plaatsen. Let op, de ander die je aanmeldt moet ook een Woosh! account hebben, via de app kun je ze dan selecteren.
 • Je moet een reservering maken van minimaal 2 personen
 • De banen zijn beschikbaar van 20.15u tot 22.15u. Dit in verband met de wisseling tussen de jeugd en senioren aan het begin, en de tijd die nodig is voor het opruimen en desinfecteren aan het einde van de avond. Je reserveert dus met je groepje van 2 personen √©√©n baan de gehele speelavond.

 Er is √©√©n uitzondering op de alleen-singelen-regel:

 • Junioren tot 18 jaar die normaal gesproken al bij de senioren meespelen, mogen onderling dubbelen/mixen op √©√©n  baan, als ze een groepje van 4 kunnen maken, mits alle 4 de spelers jonger zijn dan 18.

Kan iedereen spelen?

Op dit moment kunnen we niet inschatten wat de animo is. Er kunnen per avond maar maximaal 18 spelers terecht (dus 9 groepjes van 2 personen), en daarnaast moeten we eventuele wijzigingen in het gebruik van de zaal tijdig doorgeven aan de gemeente. Mocht je je willen inschrijven en het blijkt dat alles al bezet is, geef dit dan svp bij ons aan. Op die manier weten we hoe groot de animo is, en dan kunnen we bekijken wat er nog mogelijk is, of voorrang geven voor de volgende keer. Uiteraard willen we iedereen in de gelegenheid stellen om te spelen.

Belangrijk om dit goed te laten verlopen is:

 • Dat je uiterlijk vrijdagochtend om 10:00u gereserveerd hebt voor die avond.
 • Dat je alleen kunt komen spelen als je een (niet geannuleerde) reservering hebt via Woosh! Spontaan naar de sporthal komen om te kijken of je kunt spelen is dus tijdelijk niet de bedoeling.
 • Dat je op het tijdstip van de reservering aankomt en niet eerder.
 • Dat je op de speelavond in je bubbel van 2 personen blijft en niet gaat mengen met andere groepjes
 • Dat je je houdt aan de al langer geldende Coronamaatregelen: was je handen, houd 1,5m afstand, ontsmet de spullen bij het opruimen etc.
 • Als je klachten hebt, blijft je thuis. In dat geval is het de bedoeling om via Woosh je reservering te annuleren. Een andere speler kan dan die plaats innemen, deze persoon moet dan wel zelf nog even reserveren.

Tenslotte: de gemeente gaat strenger toezien op de handhaving van de maatregelen. Als er te veel mensen zijn, of we houden ons niet goed aan de maatregelen, kan de beheerder mensen wegsturen of de speelavond be√ęindigen. Dat willen we uiteraard voorkomen, dus vragen we je om je zo goed mogelijk aan de regels te houden en mee te werken aan het zo kort mogelijk laten duren van de lockdown. Daarnaast wordt er ook geadviseerd om bij binnenkomst en weggaan van de sporthal een mondkapje te dragen. Tijdens het spelen is het dragen van een mondkapje niet nodig. Mocht je vragen hebben of tegen problemen aanlopen met reserveren, stuur dan svp een mail naar secretaris@bcdezwaluwen.nl

Succes en gezondheid!

Het bestuur

17-11 Corona Update

14-10 Corona update

Beste Zwaluwenspelers, 
Zoals iedereen al wel weet gelden er nieuwe maatregelen voor de sportwereld om het coronavirus in te dammen. Zo ook voor BC de Zwaluwen. 


Nieuwe richtlijnen badminton:

 • Tot en met 17 jaar: voor de jeugd zijn er geen beperkingen. Ze mogen blijven badmintonnen ook in teamverband. Alleen competitiespelen is niet mogelijk. 
 • Boven de 17 jaar: badminton wordt niet als teamsport gezien, maar we moeten wel de 1,5 meter handhaven. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar dat er wel single-trainingen verzorgd mogen worden met een maximum van 30 personen in de sporthal. 

(bron: https://www.badminton.nl/nieuws/impact-nieuwe-coronamaatregelen-op-badminton)


Er zijn dus wel mogelijkheden om te blijven badmintonnen, maar voor senioren geldt 2 personen per baan. Dit is echter een flinke uitdaging om dit snel organisatorisch voor elkaar te krijgen. We zijn o.a. afhankelijk van de gemeente en andere huurders van de zaal. Met de huidige opzet kunnen we de nieuwe maatregelen niet waarborgen. Daarom hebben we besloten om deze week de senioren training en de vrije speelavond voor senioren en recreanten te laten vervallen. We hopen volgende week wel weer een shuttle te kunnen slaan volgens de nieuwe richtlijnen, met wellicht meer banen en/of een aangepast trainingsrooster of reserveringssysteem. Maar ook dit is geen zekerheid. We gaan in elk geval de komende dagen uitzoeken wat er kan , en wat de beste manier is.

Donderdag 15 oktober: training 19:00 – 22:00 uur

Deze trainingsavond is afgelast.


Vrijdag 16 oktober: jeugdtraining 18:30 – 20:00 uur

De jeugdtraining gaat door volgens normale gang van zaken. Dat wil zeggen: blijf thuis bij klachten, desinfecteer je handen bij binnenkomst, houdt 1,5 meter afstand van de trainer, geen ouders/verzorgers in de zaal, desinfecteer na afloop alle harde materialen en ga gelijk na de training naar huis. 


Vrijdag 16 oktober: vrij spelen senioren en recreanten 20:00 – 22:30 uur

Deze speelavond is afgelast.


Competitiewedstrijden

De competitiewedstrijden van de jeugd en de senioren worden de komende 4 weken stilgelegd. Vanuit Badminton Nederland volgt later bericht of deze wedstrijden nog ingehaald moeten worden of komen te vervallen. 

Volgende week volgt er nieuw bericht vanuit het bestuur met meer informatie over de badminton mogelijkheden.
Wij rekenen op jullie begrip en geduld, en hopen dat iedereen gezond blijft!

Met sportieve groet,
Het bestuur van BC de Zwaluwen

Jeffrey, Bart, Cindy, Aafke en Joyce

Wil Saenen Erelid

Wil Saenen Erelid

Op 27 mei vond de ALV van de Zwaluwen plaats, daarin is door alle aanwezigen toestemming gegeven om Wil Saenen te benoemen als erelid wordt. Op vrijdag 4 september was het zover; Wil Saenen is benoemd als erelid. Wil is al jaren een vertrouwd gezicht binnen de club en is niet uit de sporthal weg te slaan. Hij is onder andere secretaris en bestuurslid geweest, daarnaast heeft hij zich ingezet voor het Start-up toernooi, de clubkampioenschappen en binnen de technische commissie. Wil heel erg bedankt voor de jarenlange verdiensten voor de Zwaluwen!

bcdezwaluwen.nl