Op zondagmiddag 15:00 uur NL tijd ga ik “even” met Jimmy Facetime’en, dat even veranderd in één uur! Ik zit dan ook binnen met een warme trui en de verwarming aan en Jimmy zit in een T-shirt heerlijk buiten en verteld mij dat het bij hem 27 graden is! Verschil moet er zijn. 

Hoe gaat het nu met Jimmy?

Jimmy verteld dat het goed met hem gaat, hij en Paula hebben hun weg wel gevonden in Oranjestad op Aruba. Om een vergelijking te doen Aruba is net zo groot als Tilburg en je rijdt er binnen 35 minuten van noord naar zuid.

Paula werkt in het onderwijs en geeft les aan groep 7 en Jimmy werkt bij een bedrijf dat o.a. toiletpapier maakt. Ze hadden alleen niet van tevoren kunnen bedenken dat ze al na 4 maanden in een lockdown zouden zitten op Aruba en die van hun was dan nog iets strenger dan in Nederland. Zo was er een avondklok, iedereen moest om 20:00 uur binnen zijn en je mocht alleen naar buiten voor boodschappen, het ziekenhuis of om de hond uit te laten.

Zelf had Jimmy toestemming op kantoor te werken omdat hij producten levert aan vitale beroepen.

Maar Jimmy geeft aan dat dit een goed moment was om naar Aruba te verhuizen, een droom die hij langere tijd had om ergens te wonen waar het altijd goed weer is.

Hij is dan ook aan het kijken om een huis te kopen op Aruba.

Speel jij badminton op Aruba?

Nee, Jimmy speelt nu beach tennis! Iets wat we al eerder met de vereniging hebben gedaan en wat dus goed is bevallen! Hij traint (!) en speelt ook competitie, geen heel hoog niveau want de spelers nemen zelf een emmer met bier en ijs mee om tijdens de wisseling van helft, net zoals je bij tennis hebt, een slok bier te nemen.

Wanneer kom je weer een keer terug naar Nederland?

Het plan was om in het najaar van dit jaar weer even in Nederland te zijn maar dankzij Corona kan dat nu helaas niet want hij geeft ook aan dat hij de vereniging wel mist. (en terecht!) Het is toch wel het sociale aspect wat je dan mist, al volgt hij ons natuurlijk via de social media kanalen. 

Het was dan ook met opzet dat hij in 2016 stopte met het spelen van badminton om zo een aanloop te maken om naar het buitenland te verhuizen.

Ik heb ook Jimmy’s huis mogen zien, en dat was typisch Aruba. Een mooi huis met gele muren met een eigen zwembad en een mooie tuin. Iets wat nu toch wel fijn is in deze corona tijd en de lockdowns. 

Hopelijk zien we Jimmy snel weer een keer in Nederland!

bcdezwaluwen.nl