Badmintonclub de Zwaluwen in Prinsenbeek heeft na de wedstrijden dit weekend in De Drie Linden nieuwe clubkampioenen. Winnaars in het enkelspel in de hoogste klasse werden Boyd Brekelmans en Fredrika Lagerstedt. De 10-jarige Casper Spaans kreeg de talententrofee.
De toernooiorganisatie en ook voorzitter Jeffrey Volkert toonde zich tevreden tijdens de prijsuitreiking van de jaarlijkse clubkampioenschappen van hun badmintonclub. Op vrijdagavond en de gehele zaterdag werd er fanatiek gestreden om de prijzen door de jongste jeugd, de oudere jeugd, de senioren, recreanten en ouders.

De winnaars van de onderdelen enkelspel in de hoogste klasse bij de heren en bij de dames mogen zich een jaar lang clubkampioen van BC de Zwaluwen noemen. Deze titels gingen dit jaar naar Boyd Brekelmans en Fredrika Lagerstedt. Regerend kampioen Rogier Braspennincx sneuvelde in de halve finale tegen de nummer twee bij de heren Rowan Vleeskens.

Bij de dames in de hoogste klasse viel de deelname een beetje tegen door de afwezigheid van titelhoudster Isabelle de Lange (verblijf in het buitenland). In de wedstrijden die op dit onderdeel wel gespeeld werden kreeg de club dus een nieuwe kampioene. De tweede plaats ging naar nieuwkomer Maaike van den Berg (overgekomen van Conquesto).

Eén trede lager, ook bij de senioren, meldde zich heel stoer het jeugdteam wat afgelopen competitie het kampioenschap in de klasse onder 17 pakte. Eloïse Deijkers, Ghislaine Stoop, Gideon Dijkers en Matthijs Doms willen graag komend seizoen de stap naar de seniorencompetitie gaan maken, dus waarom zou je je krachten dan niet eens meten met de senioren van je eigen vereniging. Dat je zo’n eerste keer niet op een titel hoeft te rekenen, moge duidelijk zijn. Maar dat het leerzame partijen waren, waarin het soms nog heel erg spannend werd en zelfs billenknijpen voor de senioren in sommige wedstrijden, geeft aan dat er nieuwe talenten aan de deur staan te rammelen.

Bij de jeugd werd er ook fanatiek gestreden en ook hier werden beginnende spelers soms geconfronteerd met de al wat langer spelende jeugd. Dat resulteerde de ene keer in hele duidelijke uitslagen, maar er zaten ook hele spannende momenten en de nodige verrassingen tussen.

Cluboprichter Hugo Gijselman, die de jeugd nauwlettend in de gaten houdt tijdens de competitiewedstrijden, toernooien en ook op de clubkampioenschappen, fluisterde de toernooicommissie in dat ook dit jaar zijn talententrofee uitgereikt mocht gaan worden.  Als je als tienjarige in de competitie 16 van de 19 gespeelde wedstrijden weet te winnen, al zo’n 10 toernooien hebt gespeeld en al trainde bij de badmintonschool van de NBBJ in Boxtel, dan wordt je terecht aangemerkt als talent. Casper Spaans mocht vol trots deze aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen en de trofee een jaar lang een ereplaatsje op zijn kamer geven.

Even zo fanatiek als de competitie spelende jeugd en senioren waren de recreanten en de ouders. De betrokkenheid van die laatste groep is erg leuk om te zien en andersom is het ook goed als ouder zelf eens te ervaren dat het spelletje echt niet zo simpel is als het lijkt vanaf de kant. Waarmee het begrip en de bewondering voor de sport van hun kinderen misschien wel in een ander daglicht geplaatst wordt.

Met een dankwoord aan de sponsoren, deelnemers en toeschouwers die het toernooi en de fantastische prijzentafel van de loterij hebben mogelijk gemaakt, en eenzelfde dankwoord voor Marcel van Etten, Ernst, Jeroen en Benjamin Walet en Gerard Doms in hun rol van toernooicommissie, kon iedereen weer tevreden en voldaan huiswaarts keren.

 

bcdezwaluwen.nl