Corona protocol

LAATSTE UPDATE: 29 september 2020

Blijf thuis bij klachten

 • Blijf thuis als u, of een huisgenoot, de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen heeft: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Training: meld je spoedig af bij je trainer
  • Competitie: Neem spoedig contact op met de Technische Commissie en regel een invaller van de reservelijst.
  • Als een sporter positief wordt getest op het virus dan gelden de richtlijnen vanuit de overheid.
  • De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Door de GGD wordt bepaald welke richtlijnen er gelden voor de medesporters.
  • Wanneer men het advies krijgt om in quarantaine te gaan, houdt de sporter zich daaraan en doet hij/zij in die periode niet mee met de trainingen/wedstrijden.

Desinfecteer uw handen

Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Was/deinfecteer je handen verder met regelmaat. Ook tijdens de training. Na iedere badmintontraining, competitie of vrije speelavond dienen alle harde materialen (palen, telborden etc.) ontsmet te worden met desinfectie doekjes. Deze zijn te vinden in het opberghok achter in de zaal.

Noteer uw gegevens bij binnenkomst

Competitie: Alle uit-spelers zijn verplicht hun naam + telefoonnummer + e-mail adres achter te laten. Bij mogelijke besmetting wordt iedereen die met dezelfde persoon in de zaal was geïnformeerd. Competitie spelers van de Zwaluwen hoeven hun gegevens niet achter te laten.

Training: één persoon vult het aantal spelers in op de lijst aanwezig in de hal van de sporthal. Verder zijn geen gegevens vereist.

Houd 1,5 meter afstand

Houd 1,5 meter afstand voor en na de wedstrijden. Geef geen high-fives, handen en moedig niet te luidruchtig aan.

Kleedkamers zijn gesloten

Alle kleedkamers zijn gesloten, douchen en omkleden is dus niet mogelijk. De toiletten zijn wel open, maar beperkt.

Dringend advies; bij binnenkomst mondkapje

Vanuit de gemeente geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen bij het betreden van de sporthal en doorstroommomenten. Het mondkapje mag af tijdens het spelen.

Volg de looproutes

In de sporthal staan pijlen op de grond met looproutes. Volg deze aanwijzingen op. In de zaal zijn er zit/staan plaatsen gemarkeerd op de vloer door middel van groene stickers.

Opening van kantine is afhankelijk van landelijke richtlijnen

Momenteel is de kantine gesloten vanwege de landelijke Corona maatregelen.

Wanneer de horeca weer open mag dan geldt het volgende: De kantine is geopend, vooraf moet u uw gegevens achterlaten bij de bar. Per tafel mogen er 4 personen zitten. Nadrinken met de tegenstander is mogelijk, maar zeker niet verplicht. De kantine is niet groot genoeg om alle teams te laten nadrinken. Kijk dus wat mogelijk en wenselijk is of overleg even met de barman. Houd ook in de kantine en aan tafel voldoende afstand van elkaar.

Toeschouwers zijn niet welkom

Toeschouwers zijn niet welkom. Teams die klaar zijn met hun competitiewedstrijd worden verzocht om na hun wedstrijd zo snel mogelijk naar huis te gaan. Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij wedstrijden/trainingen mogen aanwezig zijn en worden niet gezien als publiek;

Ben je zelf geen actieve speler, trainer of actieve vrijwilliger, dan word je gezien als toeschouwer en ben je niet welkom in de zaal. 

Jeugdtraining en competitie

Ouders met kinderen dienen de kinderen bij de deur van de sporthal af te zetten ook weer daar op te halen. 

Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd;

Als ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een jeugdlid/sporter dan is het toegestaan om één ouder/verzorger per team op de sportlocatie aanwezig te laten zijn. Voor deze persoon geldt ook dat het daar geldende protocol nageleefd moet worden;

Seniorentraining en vrij spelen

Alle harde materialen dienen na iedere badminton activiteit ontsmet te worden. In het opberghok achter in de zaal staat een dispenser met desinfectie doekjes. Gooi na gebruik deze doekjes meteen weg in de prullenbak.   

Voorheen konden we tot de laatste minuut badmintonnen en ruimde we daarna alle materialen op. Aangezien we daar nu meer tijd voor nodig hebben, stoppen we 10-15 minuten eerder. Ook bij trainingen.

Blijf niet hangen in de zaal,, ga naar buiten en praat daar bij. Tussen de verschillende trainingsgroepen dient er sneller gewisseld te worden.

Badmintoncompetitie bij een andere vereniging

Website checken tegenstander

Check voordat je voortrekt de website van de tegenstander. Iedere badmintonclub heeft zijn informatie met betrekking tot de rivm-maatregelen daarop staan. Zo weet je of je kunt douchen, er toeschouwers mee in de zaal mogen etc. en kom je nooit voor een verrassing te staan.

Onderweg naar uitwedstrijden

Je mag samen in een auto, de overheid adviseert het gebruik van mondkapjes voor personen boven de 13 jaar oud, maar dit is niet verplicht. Overleg met je team wat wenselijk is en stem het samen af.

Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd;

Meer informatie nodig? Lees dan het badminton protocol >

bcdezwaluwen.nl