Corona-protocol

Badmintonnen bij BC De Zwaluwen

Laatste update: 25-2-2021

Het volgende protocol wordt gehanteerd zodra we weer mogen badmintonnen:

 

Blijf thuis bij klachten

 

  • Blijf thuis als u, of een huisgenoot, de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen heeft: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
    • Training: meld je spoedig af bij je trainer
    • Als een sporter positief wordt getest op het virus dan gelden de richtlijnen vanuit de overheid.
    • De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Door de GGD wordt bepaald welke richtlijnen er gelden voor de medesporters.
    • Wanneer men het advies krijgt om in quarantaine te gaan, houdt de sporter zich daaraan en doet hij/zij in die periode niet mee met de trainingen/wedstrijden.

Desinfecteer uw handen

Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Was/desinfecteer je handen verder met regelmaat. Ook tijdens de training. Na iedere badmintontraining, competitie of vrije speelavond dienen alle harde materialen (palen, telborden etc.) ontsmet te worden met desinfectie doekjes. Deze zijn te vinden in het opberghok achter in de zaal.

Noteer uw gegevens bij binnenkomst

Competitie: Alle uit-spelers zijn verplicht hun naam + telefoonnummer + e-mail adres achter te laten. Bij mogelijke besmetting wordt iedereen die met dezelfde persoon in de zaal was geïnformeerd. Competitie spelers van de Zwaluwen hoeven hun gegevens niet achter te laten.

Training: één persoon vult het aantal spelers in op de lijst aanwezig in de hal van de sporthal. Verder zijn geen gegevens vereist.

 

Houd 1,5 meter afstand

Houd 1,5 meter afstand voor en na de wedstrijden. Geef geen high-fives, handen en moedig niet te luidruchtig aan.

 

Kleedkamers zijn gesloten

Alle kleedkamers zijn gesloten, douchen en omkleden is dus niet mogelijk. De toiletten zijn wel open, maar beperkt.

 

Mondkapjes

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsing binnen de hal. Bij binnenkomst van de sporthal is het verplicht om een mondkapje te dragen. Gedurende de sportactiviteit is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Voor alle trainers / coaches / begeleiders is het dragen van een mondkapje verplicht tenzij ze actief deelnemen aan de sportactiviteit.

 

Volg de looproutes

In de sporthal staan pijlen op de grond met looproutes. Volg deze aanwijzingen op. In de zaal zijn er zit/staan plaatsen gemarkeerd op de vloer door middel van groene stickers.

 

Opening van kantine is afhankelijk van landelijke richtlijnen

Momenteel is de kantine gesloten vanwege de landelijke Corona maatregelen. Wanneer de horeca weer open mag dan geldt het volgende: De kantine is geopend, vooraf moet u uw gegevens achterlaten bij de bar. Per tafel mogen er 4 personen zitten. Nadrinken met de tegenstander is mogelijk, maar zeker niet verplicht. De kantine is niet groot genoeg om alle teams te laten nadrinken. Kijk dus wat mogelijk en wenselijk is of overleg even met de barman. Houd ook in de kantine en aan tafel voldoende afstand van elkaar.

 

Toeschouwers zijn niet welkom

Toeschouwers zijn niet welkom. Ben je zelf geen actieve speler, trainer of actieve vrijwilliger, dan word je gezien als toeschouwer en ben je niet welkom in de zaal.

 

Jeugdtraining

Ouders met kinderen dienen de kinderen bij de deur van de sporthal af te zetten ook weer daar op te halen. Als ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een jeugdlid/sporter dan is het toegestaan om één ouder/verzorger per team op de sportlocatie aanwezig te laten zijn. Voor deze persoon geldt ook dat het daar geldende protocol nageleefd moet worden;

 

Seniorentraining en vrij spelen

Alle harde materialen dienen na iedere badminton activiteit ontsmet te worden. In het opberghok achter in de zaal staat een dispenser met desinfectie doekjes. Gooi na gebruik deze doekjes meteen weg in de prullenbak.

Voorheen konden we tot de laatste minuut badmintonnen en ruimde we daarna alle materialen op. Aangezien we daar nu meer tijd voor nodig hebben, stoppen we 10-15 minuten eerder. Ook bij trainingen. Blijf niet hangen in de zaal, ga naar buiten en praat daar bij. Tussen de verschillende trainingsgroepen dient er sneller gewisseld te worden.

bcdezwaluwen.nl