BC de Zwaluwen 3 zorgt voor stunt tegen de koploper

Op zondag 19 november speelde BC de Zwaluwen 3 voor de tweede keer tegen BC Shot 2. BC Shot stond na de eerste helft van de competitie aan kop met slechts één gelijkspel (tegen hun grote concurrent: Robad). Alle andere wedstrijden werden ruim gewonnen, met als ‘minste’ uitslag: 6-2. Ook wij verloren in de eerste speelweek met 7-1 van dit team. Wij wilden vandaag dan ook graag zorgen voor een stunt.

Vandaag waren Jeffry en Marinka er niet bij. Jeffry werd vervangen door Jarco die vandaag voor de laatste keer meespeelde. Ronald en Jarco begonnen aan de herendubbel. Het ging lange tijd gelijk op, maar het waren onze heren die de eerste set wisten te winnen met 21-19. De tweede set was helaas voor Shot. Deze ging met 15-21 verloren. Net als in de eerste wedstrijd werd ook nu de herendubbel een 3-setter. In deze derde set hadden Jarco en Ronald telkens een kleine voorsprong en wisten deze tot het einde vast te houden. Met 21-17 wonnen zij de derde set en was het eerste punt voor Zwaluwen binnen! Jitske en Mirthe namen het op tegen Miranda en Chantal, die samen nog geen dubbel verloren hadden. In de eerste set zaten de dames er niet lekker in. Te veel fouten zorgden ervoor dat de eerste set met 21-14 verloren ging. Na een tactiekwijziging gingen de dames vol goede moed de tweede set in. Deze set ging lange tijd gelijk op en de dames pakten brutaal een voorsprong. Helaas konden zij op 20-19 niet het beslissende punt maken en volgde er verlenging. Helaas was het BC Shot die met 23-21 ook de tweede set won. Erg jammer, want er had meer ingezeten. Tussenstand na de dubbels: 1-1

Ronald begon met zijn single tegen Mark. In de vorige ontmoeting was dit het enige punt dat behaald werd door Zwaluwen toen Ronald na een spannende 3-setter won. Deze keer was het minder spannend. Ronald liet maar weer eens zien dat hij in vorm is met zijn single. Hij verloor dit seizoen nog geen één single in de 4e divisie. Ook dit weekend wist hij dit op 100% te houden. Ronald won met duidelijke cijfers: 21-8 en 21-12. Mirthe nam het in de eerste damessingle op tegen Miranda van Loon, die dit seizoen pas één set in al haar wedstrijden verloren had. Een moeilijke taak. Mirthe haar laatste single-wedstrijd dateerde alweer van juni van dit jaar en dat was te zien in haar wedstrijd. Ze miste duidelijk single-ritme en maakte veel fouten. De eerste set ging met duidelijke cijfers verloren: 21-5. In de tweede set kwam ze er wat meer in en zaten er een aantal goede rally’s tussen. Toch was het niet genoeg en ging de tweede set met 21-12 verloren. Vervolgens was het de beurt aan Jarco. Hij nam het op tegen Jorn. Jarco had moeite met het spel van Jorn en het ging lange tijd gelijk op. Jarco wist de eerste set met 23-21 binnen te halen. Ook de tweede set lieten beide heren zien zeer gewaagd aan elkaar te zijn. Dit keer was het Jorn die met 21-18 de tweede set won. Er volgde opnieuw een 3-setter voor Jarco (net als in zijn vorige singles). Met zijn tong nog net niet hangend op de grond ging hij de derde set in. Hij was kapot en verloor 21-16. Zoals hij zelf al aangaf: Hij verloor op conditie. Erg jammer! Maar aan zijn inzet lag het niet! Ondanks de vermoeidheid bleef hij er voor gaan. Toen mocht Jitske de baan op tegen Chantal. Jitske won de laatste drie singles op rij en was in vorm. Het begin van de eerste set liet ze dat ook zien. Ze had telkens een ruime voorsprong en bouwde de rally’s goed op. Helaas door een paar fouten op rij, kwam op het einde Chantal van deze set weer op gelijke hoogte en pakte zelfs met 21-18 de eerste set. Jammer, maar Jitske gaf niet op. In de tweede set speelde ze weer zoals in het begin van de eerste set. Ze bouwde geduldig op en maakte de rally op het juiste moment af. De tweede set ging dan ook met mooie cijfers naar Jitske: 21-11. In de derde set was het Chantal die met een voorsprong van kant ging wisselen: 9-11. Na wat tips en coaching van Jimmy ging Jitske weer als een speer. De dames gingen weer gelijk op. Toch was het Chantal die een voorsprong pakte van 18-14. Het zag er niet goed uit voor Zwaluwen, maar Jitske gaf niet op en het werd toch weer spannend. Gelukkig was er bij 24-22 dan toch een oer-kreet van Jitske waarmee ze de overwinning vierde!             Erg mooie overwinning en knappe comeback van Jitske! Stand na de singles: 3-3.

Ronald en Jitske namen het in de eerste mix op tegen Miranda en Mark die dit seizoen samen nog geen wedstrijd verloren hadden. Het was een moeilijke opgave en dat was direct te zien in de wedstrijd. Ronald en Jitske deden hun stinkende best, maar kwamen in de eerste set niet in de buurt. Met 21-10 ging de eerste set naar BC Shot. Ook de tweede set lieten Miranda en Mark maar eens zien waarom ze nog geen mix verloren hadden en wonnen vrij eenvoudig: 21-13. In de andere mix was het juist andersom. Daar hadden Chantal en Jorn van BC Shot de zware taak om het op te nemen tegen het top-mix-duo Mirthe en Jarco die samen nog geen set verloren hadden in hun mix (ik moet het natuurlijk wel even spannend omschrijven…). Mirthe en Jarco speelden een zeer bijzonder mixsysteem, maar het werkte wel. Met 21-11 wisten zij overtuigend de eerste set te winnen. In de tweede set werd het wat spannender en stonden Mirthe en Jarco tot de 11 achter. Daarna namen zij het weer over en wonnen zij ook de tweede set met 21-18. Hiermee zorgde zij voor een 4-4 eindstand.

Door dit knappe gelijkspel behoudt BC de Zwaluwen 3 haar vierde plaats in het klassement. Volgende week is er wegens de Brabantse Kampioenschappen een weekje rust in de competitie. Ronald, Marinka en Mirthe komen volgend weekend in Waalwijk in actie. Op 2 december speelt team 3 uit tegen BC Bever.