Beste Zwaluwen,Naar aanleiding van de persconferentie van 17 november verandert de manier van vrijspelen op de vrijdagavond weer terug naar de maatregelen die we in oktober ook hebben gecommuniceerd. Hierbij geldt: 

Voor badminton is van belang:     

 • Dat er maximaal 30 personen tegelijk in een ruimte mogen zijn. De grote hal van De Drie Linden wordt gezien als één ruimte.
 • Dat er in groepjes van maximaal 4 personen samen/onderling gesport mag worden, met steeds een afstand zowel bínnen als tussen de groepjes van tenminste 1,5 meter.
 • Dat we om bovenstaande reden niet mogen dubbelen.
 • Voor spelers onder de 18 jaar gelden bovenste regels niet.

Wat betekent dat voor de vrijspeelavond op vrijdagavond van 20:00-22:30 uur?

Concreet komt het erop neer dat een groepje van maximaal 4 personen samen één baan mag gebruiken, maar dus alleen om te singelen. Oftewel de 4 personen rouleren onderling met single partijen, en blijven daarbij gebruik maken van dezelfde baan. Het is niet de bedoeling dat er onderling tussen verschillende groepen gerouleerd wordt. Daarbij is het verplicht om jezelf per avond in te schrijven zodat we ons aan de registratieplicht houden en het aantal spelers in de zaal kunnen monitoren. 

Voor de inschrijving op vrijdagavond maken we gebruik van online reserveren via de app Woosh! Deze app is in opdracht van Badminton Nederland ontwikkeld. Voor meer informatie over de app Woosh! bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=kK_dgvpgIV8/ 

 Hoe werkt het?

 • Download de app Woosh! op je telefoon of tablet. Je herkent de app aan het shuttle-logo.
 • Maak een gebruikersaccount aan. Geef bij je vereniging als lidnummer je bondsnummer op, je wordt dan automatisch herkend als lid van BC de Zwaluwen. Dit is nodig om te kunnen reserveren.
 • Hierna kun je zoeken bij speellocatie naar ‘Zwaluwen’ en een baan reserveren voor de vrijdagavond.
 • Je kunt jezelf en maximaal drie anderen op die reservering plaatsen. Let op, de anderen die je aanmeldt moeten ook een Woosh! account hebben, via de app kun je ze dan selecteren.
 • Je moet een reservering maken van minimaal 2 personen
 • In het kader van efficiency verzoeken we je om zoveel mogelijk met een groepje van 4 personen in te schrijven, om een optimale baanbezetting te houden. En zo heb je ook de meeste spelroulatie. Als dat niet lukt, dan kun je met z’n tweeën of drieeën reserveren.
 • Voor de banen waar 2 of 3 spelers zijn, kunnen per zaaldeel de middelste banen gebruikt worden. De banen aan de buitenkanten zijn dan voor groepjes van 4. 
 • De banen zijn beschikbaar van 20.15u tot 22.15u. Dit in verband met de wisseling tussen de jeugd en senioren aan het begin, en de tijd die nodig is voor het opruimen en desinfecteren aan het einde van de avond. Je reserveert dus met je groepje van 2, 3 of 4 personen één baan de gehele speelavond.

 Er is één uitzondering op de alleen-singelen-regel:

 • Junioren tot 18 jaar die normaal gesproken al bij de senioren meespelen, mogen onderling dubbelen/mixen op één  baan, als ze een groepje van 4 kunnen maken, mits alle 4 de spelers jonger zijn dan 18.

Kan iedereen spelen?

Op dit moment kunnen we niet inschatten wat de animo is. We moeten wel het maximum van 30 in de gaten houden, en daarnaast moeten we eventuele wijzigingen in het gebruik van de zaal tijdig doorgeven aan de gemeente. Mocht je je willen inschrijven en het blijkt dat alles al bezet is, geef dit dan svp bij ons aan. Op die manier weten we hoe groot de animo  is, en dan kunnen we bekijken wat er nog mogelijk is, of voorrang geven voor de volgende keer. Uiteraard willen we iedereen in de gelegenheid stellen om te spelen.

Belangrijk om dit goed te laten verlopen is:

 • Dat je uiterlijk vrijdagochtend om 10:00u gereserveerd hebt voor die avond.
 • Dat je alleen kunt komen spelen als je een (niet geannuleerde) reservering hebt via Woosh! Spontaan naar de sporthal komen om te kijken of je kunt spelen is dus tijdelijk niet de bedoeling.
 • Dat je op het tijdstip van de reservering aankomt en niet eerder (als je een groepje van 4 bent, kunnen er 2 wat later binnenkomen natuurlijk).
 • Dat je op de speelavond in je bubbel van 2/3/4 personen blijft en niet gaat mengen met andere groepjes
 • Dat je je houdt aan de al langer geldende Coronamaatregelen: was je handen, houd 1,5m afstand, ontsmet de spullen bij het opruimen etc..
 • Als je klachten hebt, blijft je thuis. In dat geval is het de bedoeling om via Woosh je reservering te annuleren. Een andere speler kan dan die plaats innemen, deze persoon moet dan wel zelf nog even reserveren.

Tenslotte: de gemeente gaat strenger toezien op de handhaving van de maatregelen. Als er te veel mensen zijn, of we houden ons niet goed aan de maatregelen, kan de beheerder mensen wegsturen of de speelavond beëindigen. Dat willen we uiteraard voorkomen, dus vragen we je om je zo goed mogelijk aan de regels te houden en mee te werken aan het zo kort mogelijk laten duren van de lockdown. Daarnaast wordt er ook geadviseerd om bij binnenkomst en weggaan van de sporthal een mondkapje te dragen. Tijdens het spelen is het dragen van een mondkapje niet nodig. Mocht je vragen hebben of tegen problemen aanlopen met reserveren, stuur dan svp een mail naar secretaris@bcdezwaluwen.nl

Succes en gezondheid!

Het bestuur

bcdezwaluwen.nl