Beste Zwaluwenspelers, 
Zoals iedereen al wel weet gelden er nieuwe maatregelen voor de sportwereld om het coronavirus in te dammen. Zo ook voor BC de Zwaluwen. 


Nieuwe richtlijnen badminton:

  • Tot en met 17 jaar: voor de jeugd zijn er geen beperkingen. Ze mogen blijven badmintonnen ook in teamverband. Alleen competitiespelen is niet mogelijk. 
  • Boven de 17 jaar: badminton wordt niet als teamsport gezien, maar we moeten wel de 1,5 meter handhaven. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar dat er wel single-trainingen verzorgd mogen worden met een maximum van 30 personen in de sporthal. 

(bron: https://www.badminton.nl/nieuws/impact-nieuwe-coronamaatregelen-op-badminton)


Er zijn dus wel mogelijkheden om te blijven badmintonnen, maar voor senioren geldt 2 personen per baan. Dit is echter een flinke uitdaging om dit snel organisatorisch voor elkaar te krijgen. We zijn o.a. afhankelijk van de gemeente en andere huurders van de zaal. Met de huidige opzet kunnen we de nieuwe maatregelen niet waarborgen. Daarom hebben we besloten om deze week de senioren training en de vrije speelavond voor senioren en recreanten te laten vervallen. We hopen volgende week wel weer een shuttle te kunnen slaan volgens de nieuwe richtlijnen, met wellicht meer banen en/of een aangepast trainingsrooster of reserveringssysteem. Maar ook dit is geen zekerheid. We gaan in elk geval de komende dagen uitzoeken wat er kan , en wat de beste manier is.

Donderdag 15 oktober: training 19:00 – 22:00 uur

Deze trainingsavond is afgelast.


Vrijdag 16 oktober: jeugdtraining 18:30 – 20:00 uur

De jeugdtraining gaat door volgens normale gang van zaken. Dat wil zeggen: blijf thuis bij klachten, desinfecteer je handen bij binnenkomst, houdt 1,5 meter afstand van de trainer, geen ouders/verzorgers in de zaal, desinfecteer na afloop alle harde materialen en ga gelijk na de training naar huis. 


Vrijdag 16 oktober: vrij spelen senioren en recreanten 20:00 – 22:30 uur

Deze speelavond is afgelast.


Competitiewedstrijden

De competitiewedstrijden van de jeugd en de senioren worden de komende 4 weken stilgelegd. Vanuit Badminton Nederland volgt later bericht of deze wedstrijden nog ingehaald moeten worden of komen te vervallen. 

Volgende week volgt er nieuw bericht vanuit het bestuur met meer informatie over de badminton mogelijkheden.
Wij rekenen op jullie begrip en geduld, en hopen dat iedereen gezond blijft!

Met sportieve groet,
Het bestuur van BC de Zwaluwen

Jeffrey, Bart, Cindy, Aafke en Joyce

bcdezwaluwen.nl